Gecertificeerd allround paardencoach

Als Gecertificeerd Allround Paardencoach ontwikkel je je tot complete paardencoach. Dit is het meest uitgebreide pakket dat we hebben! Je leert de essentiële basisvaardigheden voor paardencoaching, en daarnaast speciale technieken en werkvormen om kinderen en jongeren met pony’s en paarden te begeleiden én je ontwikkelt je kennis en kunde van het systemisch werk, ook wel familie-opstellingen genoemd. Onderstaande opleidingen behoren tot dit pakket, wetende dat je alle opleidingen bij ons ook ‘los’ kunt volgen.

Totale kosten complete pakket á € 7.620,-
Duur 34 dagen

Dementie

Inhoud van dit pakket ‘Gecertificeerd systemisch Paardencoach’

Basisopleiding Paardencoaching (Basis 1) – 5 dagen – € 1.245,00 btw vrij
Systemische Paardencoaching (Basis 2) – 4 dagen € 995,00 btw vrij
Paardencoaching en Trauma – 4 dagen € 995,00 btw vrij
Algemene Coaching Vaardigheden* – 8 dagen – € 1.995,00 btw vrij
Paardencoaching voor kinderen – 5 dagen – € 1.245,00 btw vrij
Systemisch coachen – 8 dagen – € 1.995,00 btw vrij

Alle opleidingen bij ons ook ‘los’ kunt volgen. Door op de links te klikken, kom je bij de inhoud van de betreffende opleiding, waar je meer gedetailleerde informatie vindt over de opleiding zelf.

Wat leer je per module?

  • In de Basisopleiding Paardencoaching krijg je alle basisvaardigheden mee van wat paarden kunnen laten zien in reactie op de spanning van mensen.
  • In de opleiding Systemische Paardencoaching gaan we een stapje verder in het systemische stuk, want paarden reageren nu eenmaal heel fijngevoelig op spanningen bij mensen die vanuit de familie-achtergrond komen.
  • In de opleiding Paardencoaching en Trauma zoomen we in op wat je beter wel en niet kunt doen als blijkt dat het paard reageert op spanning van de cliënt die met een groter of kleiner trauma te maken heeft.
  • In de opleiding Algemene Coaching Vaardigheden krijg je de essentiële vaardigheden aangereikt om een cliënt op een professionele manier te begeleiden. Deze technieken zijn ook erg handig om met iedereen uit je omgeving om te gaan.
  • In de opleiding Paardencoaching voor Kinderen krijg je diverse technieken en werkvormen aangereikt die je in combinatie met de pony’s en paarden heel goed voor kinderen en jongeren kunt inzetten. Voor volwassenen en teams werken deze vormen overigens ook heel goed!
  • In de opleiding Systemisch Coachen doe je kennis en kunde op van systemisch werk, oftewel spanning die voortkomt uit familie-invloeden en -achtergronden en die van invloed zijn op de ontwikkeling van ieder kind tot volwassene.

Vrijstelling

Voor de opleiding Algemene Coaching Vaardigheden kun je vrijstelling krijgen als je elders al een opleiding hebt gedaan op dit vlak, of als je ervaring hebt opgebouwd in het bedrijfsleven. Dan vragen we je om een checklist in te vullen en om aan te tonen dat je over voldoende vaardigheden beschikt. Daarmee kunnen we bepalen of de inhoud voldoende aansluit bij de kwaliteit die wij nastreven.

Korting en betaling

Neem je het pakket tot Gecertificeerd Basis Paardencoach inclusief de 10% korting, dan krijg je bij inschrijving een factuur van 10% aanbetaling voor het geheel aan opleidingen. De totaalsom dient voor aanvang van de eerste module betaald te zijn. Je hebt vervolgens twee jaar de tijd om de opleidingen in je eigen tempo te volgen. Iedere module bieden wij enkele keren per jaar aan.

Wil je een losse opleiding volgen, dan krijg je per opleiding een factuur. Hierbij is geen 10% korting inbegrepen.

De ervaring van Dirk van Garderen

“Integer, trouw aan het paard, eerlijk en professioneel”