Persoonlijke ontwikkeling

De meeste problemen bij mensen ontstaan omdat we vast zitten in denkpatronen. Om daar uit te komen, is best lastig. Althans, dat dénken we.

Denken versus voelen

Van jongs af aan hebben we geleerd om goed na te denken. Wat we niet zo goed hebben geleerd, of wat ons is afgeleerd, is om te voelen. Een beslissing maken we meestal op basis van ons denken. Dat wil echter niet zeggen dat het ook goed voelt. En daar gaat het mis.

Hoofdbrein

Ons denken, ook wel ons hoofdbrein genoemd, redeneert vanuit het verleden en projecteert op de toekomst. Dit heeft een functie, want ervaringen die je niet fijn vond, wil je niet opnieuw beleven. Als je wilt veranderen, bijvoorbeeld van baan, van huis of van partner, dan helpt je hoofdbrein je niet verder. Er is iets anders nodig.

Drie breinen 

Naast je hoofdbrein heb je ook een hartbrein en een buikbrein. Je hartbrein geeft aan wat je wilt en je buikbrein geeft aan wat je voelt. Om te kunnen veranderen, wil je dus eerst je hartbrein raadplegen. Je buikbrein moet het daar mee eens zijn, anders voelt het niet goed. Nog beter is het wanneer je drie breinen met elkaar zijn ‘uitgelijnd’, oftewel dat je authentiek bent.

“Paarden helpen mensen om je hoofdbrein, hartbrein en buikbrein met elkaar te verbinden”

Hoe het paard je helpt

Via paardencoaching kom je als vanzelf in contact met je gevoel en intuïtie. Door je hart- en buikbrein te raadplegen, weet je al snel wat je wilt. Of niet meer wilt. Allebei belangrijk. Vervolgens kun je zelf stappen gaan zetten in je dagelijkse dag en ontwikkel je je persoonlijkheid. Uiteraard helpen we je waar nodig, totdat je weet hoe je je intuïtie kunt raadplegen en volgen.