Onze trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk professionals en specialisten in hun vak. Zo weten we zeker dat zij alle relevante en actuele informatie overdragen aan de deelnemers van onze opleidingen. Hiermee garanderen we gezamenlijk de kwaliteit in het paardencoach vak! 

Basisopleiding Paardencoaching (Basis 1)

Stephanie Verbeek
Stephanie heeft een achtergrond in reïntegratie dienstverlening en merkte dat dit veel makkelijker werkt door de inzet van paardencoaching hierbij. In no-time heeft zij zich ondergedompeld in dit vak en zich ontwikkeld tot specialist. Zij geniet er nu van om haar kennis en kunde over te dragen aan paardencoaches-to-be. Meer informatie vind je op haar website Verbeek Paardencoaching. 

Systemische Paardencoaching (Basis 2)

Sylvia Bosveld
Sylvia is eigenaar van Caprilli en heeft sinds de oprichting enorm veel ervaring opgebouwd met reïntegratie cliënten en deelnemers aan de opleidingen, waardoor zij haar paardencoach kennis en kunde heeft kunnen optimaliseren. Systemische dynamieken bij mensen worden gegarandeerd weerspiegeld door paarden en zij vindt het machtig mooi om haar ervaring hierin over te dragen. Voor meer informatie blijf je op deze website. 😀    

“Hier vind je de beste professionals uit het paardencoach vak”

Paardencoaching en Trauma

Jubine Nijmeijer

Jubine heeft veel kennis, kunde en ervaring opgedaan in de begeleiding van mensen met trauma en is hierin zelf ook ervaringsdeskundige. Door middel van ademhaling en lichaamsgerichte begeleiding tijdens paardencoach sessies helpt zij mensen bij het opheffen van blokkades en spanningen in het lichaam. Haar specialisme deelt ze in de opleiding. Meer informatie tref je aan op haar website Wildhorsecoaching.

Algemene Coach Vaardigheden

Lars Ratering
Lars is van oorsprong bedrijfskundige en HR-specialist en merkte dat hij meer wilde betekenen voor mensen in ontwikkeling. Hij heeft zich ontwikkeld tot coach en geniet ervan om coachees liefdevol te confronteren en weer in beweging te brengen. In de opleiding brengt hij zijn kennis en kunde graag over in combinatie met humor en creativiteit. 

Paardencoaching voor Kinderen

Dagmar Bons & Marinde van den Hanenberg
Dagmar (rechts) is van oorsprong leerkracht en gedragsdeskundige en Marinde (links) is van oorsprong pedagoog. Samen hebben zij een grote liefde voor paarden en merkten dat het werken met kinderen en jongeren veel beter gaat in combinatie met deze dieren. Dit heeft geleid tot hun bloeiende praktijk Equikids Coaching

Paardencoaching en Dementie

Sieka Bos
Sieka is psycholoog en heeft promotieonderzoek gedaan naar het toepassen van paardencoaching voor mensen met dementie. Haar kennis, kunde en ervaring heeft zij opgedaan in de Verenigde Staten en dit in Nederland verder ontwikkeld en praktisch toepasbaar gemaakt. Meer informatie tref je aan op haar website Sieka Bos.

Paardencoaching en Verlies & Rouw

Marieke Blankers – van Loon
Marieke heeft diverse opleidingen gevolgd op het vlak van verlies en rouw en is hierin ook ervaringsdeskundige. Zij begeleidt mensen in haar eigen praktijk op diverse thema’s rondom trauma, verlies en rouw met inzet van paardencoaching. Deze kennis en kunde deelt Marieke in de opleiding. Meer informatie vind je op haar website Zena Coaching.

 

 

Paardencoaching en Teams

Noortje Fransen
Noortje heeft een achtergrond bij commerciële bedrijven en de overheid en is leider geweest van diverse teams. Het in beweging brengen van persoonlijke- en teamontwikkeling is haar kracht. Door haar enthousiasme kan zij dit als de beste overdragen aan paardencoaches die ook met teams willen werken. Meer informatie over Noortje vind je op haar website Horse2Coach.

Paardencoaching en Team Ontwikkeling

Rémi van der Elzen & Sylvia Bosveld

Rémi heeft een achtergrond in de televisiewereld en is zich later gaan specialiseren in teamontwikkeling voor bedrijven. Haar specialiteit is om mensen in hun kracht te zetten door met humor en op een liefdevolle manier feilloos de vinger op de zeker plek te leggen. Meer informatie vind je op haar website Trots in Bedrijf.   

Systemisch Coachen

Mieke Kox 
Mieke is werkzaam geweest
in welzijnswerk en bij de lokale overheid als adviseur en trainer binnen het sociaal domein. Haar grootste liefde echter kwam zij tegen in het systemisch werken; dit is krachtig, ontlastend en bevrijdend; precies wat zij ieder mens gunt. Mieke is partner van het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Meer informatie vind je op www.IVSW.nl.

Familieopstellingen met paarden

Elmer Hendrix & Sylvia Bosveld
Elmer is rond de eeuwwisseling in contact gekomen met familieopstellingen en is sindsdien met hart en ziel hieraan verknocht. Na het volgen van de nodige opleidingen heeft hij het Instituut voor Systemisch Werk opgericht. Hij ziet het als zijn missie om dit werk verder uit te dragen en zo zijn bijdrage te leveren aan de groei en bewustwording van mensen. Meer informatie vind je op www.IVSW.nl.

Paarden Kennis & Kunde

Petra Vlasblom 

Petra was een echt paardenmeisje maar kon zich als kind geen paard veroorloven. Later kwam ze het onhandelbare paard ‘Two Moons’ tegen. Samen zijn ze een ontwikkelproces ingegaan en heeft Petra geleerd écht naar paarden te luisteren en begrijpen wat ze willen zeggen. Hieruit is haar trainingsmethode ontwikkeld die gebaseerd is op rust, vertrouwen en liefde voor het paard. Meer informatie lees je op haar website 2Moons