Hoe word ik Paardencoach?

Werken met paarden; is dat altijd al je droom geweest? Maar dacht je dat je daar je brood niet mee kon verdienen? Of dat het te zwaar zou zijn? Lees verder, er zal een wereld voor je open gaan!

Hard werken voor weinig
Het is een oud gezegde: “Mensen met paarden hebben de hemel op aarde, maar komen ze te sterven dan valt er niets meer te erven”. En ergens weet je dat ook wel; het is heerlijk om met paarden om te gaan, maar het is hard werken voor weinig en kost veel geld. Zou je uitblinken in een bepaalde tak van sport, dan kun je misschien goed verdienen, maar zo niet, dan kost een paard je waarschijnlijk alleen maar geld.

Zóveel paardencoaches
Tegenwoordig hoor je steeds meer over paardencoaching, maar er zijn inmiddels al zóveel mensen die dat doen, dat de wereld vast niet meer op jou zit te wachten, toch?! Vergis je niet. Er zijn inderdaad veel mensen die een opleiding paardencoaching doen. Maar lang niet iedereen heeft daar de bedoeling mee om het voor werk in te zetten. Veel deelnemers vinden het heerlijk voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Of voor een betere band met je paard. Want reken maar dat je gaat snappen wat je paard je eigenlijk al die tijd al probeert te vertellen…

Volop mogelijkheden
Als jij paardencoaching wilt gaan inzetten in werk, dan zijn daar volop mogelijkheden voor. Misschien heb je al ervaring vanuit je verleden in het werken met een bepaalde doelgroep mensen. Hoe gaaf is het dan dat je nu leert om de paarden voor deze doelgroep in te zetten? Of misschien ben je ervaringsdeskundige op een bepaald vlak en kun je deze ervaring nu gaan inzetten voor andere mensen die daar ook mee lopen. Wedden dat het gaat om spanning bij mensen? De paarden zijn dan de enige juiste partner om je daarbij te helpen. Steeds meer zorgorganisaties en -bedrijven zien de voordelen van de inzet van dieren voor mensen en regelen een paardencoach die in dienst komt of als zzp’er wordt ingehuurd. Of je combineert een parttime baan met een eigen onderneming in de paardencoaching. Enig idee hoeveel energie je er van krijgt als je je passie kunt uitvoeren, je werk en hobby kunt combineren en ook nog eens van betekenis kunt zijn voor andere mensen? Dan ben je echt de gelukkigste mens op aarde!

Opleidingen Paardencoaching
Bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus kom één of meerdere opleidingen volgen!
Wij bieden een uitgebreid pakket van Paardencoach Opleidingen aan. Het unieke aan ons aanbod is dat het is opgedeeld in losse modulen, zodat je zélf kunt kiezen waar je behoefte aan hebt. Of je nou alleen de Basisopleiding Paardencoaching wilt doen voor een betere band met je paard en je persoonlijke ontwikkeling. Of dat je gaat voor een pakket aan opleidingen dat je gezamenlijk opleidt tot Gecertificeerd Paardencoach. Beiden is mogelijk.
Hieronder vind je de pakketten tot Gecertificeerd Paardencoach, waarbij je een aantrekkelijke korting van 10% krijgt als je een heel pakket in één keer afneemt. Het is evenzogoed mogelijk om naar behoefte de losse modulen te volgen. Je zult niet de eerste zijn die het zó leuk vindt en zó enthousiast wordt, dat je steeds meer wilt leren van dit mooie vak. Je kunt dan steeds opnieuw de module volgen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Totdat je ineens Gecertificeerd Paardencoach bent. Alvast gefeliciteerd!

Sylvia en Paul van Caprilli zijn zeer ervaren, gepassioneerde, deskundige en warme mensen die mij op een vernieuwende manier inzichten hebben gegeven om dieren in te zetten om mensen een stap verder te helpen in het leven. Caprilli heeft mij een onvergetelijke week bezorgd tijdens de intensieve basisopleiding waar ik mij met mijn eigen ezeltje Igor (die ik mee mocht nemen) enorm welkom heb gevoeld. Hoewel Caprilli al jaren ervaring heeft met paarden stonden zij er enorm voor open dat ik Igor meebracht, zodat wij konden onderzoeken of ezels dezelfde gave hebben als paarden. En het antwoord op basis van de ervaringsweek is een volmondig “Ja”! Door de manier van aanpak kom je er al snel achter of dit het pad is dat je wilt gaan bewandelen of niet. Door de ervaringsgerichte aanpak onderga je tevens een persoonlijke reis waarin ik voor mezelf heb mogen ervaren hoe oude en onbewuste pijn naar boven komt en opnieuw mag helen. Door te voelen wat het effect is van dieren op de mens, en dus op jezelf, ben ik nog meer gaan vertrouwen op en geloven in de kracht van paarden en ezels. Wil je werken met paarden of ezels, dan biedt Caprilli een zeer kwalitatieve opleiding die ik iedereen zeker zal aanraden. Voor mijn ezeltje Igor en mij was het een definitieve bevestiging om ervoor te gaan, al zullen wij samen nog een weg moeten afleggen. Maar dit gaan wij doen middels steun en vervolgscholing van Caprilli!