Ik ben onder behandeling bij GGZ 
(of sta op de wachtlijst)

Het is van belang dat je actief blijft deelnemen aan de maatschappij of op de arbeidsmarkt. Want van thuiszitten wordt niemand beter. Een traject met de paarden helpt je verder.  

Participatie

Voor mensen is het belangrijk om ‘erbij te horen’ en deel te nemen aan de maatschappij of arbeidsmarkt. Als je last hebt van psychische klachten en niet meer kunt participeren, dan helpt dat niet mee aan herstel. Er is iets nodig om weer te kunnen deelnemen. Daar zijn diverse mogelijkheden voor.

“Ieder mens wil erbij horen en
niemand wordt beter van thuiszitten”

Actief naast je behandeling  

Als je op de wachtlijst staat of tijdens je behandeling bij GGZ, is het van belang dat je blijft participeren in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. Solliciteren is echter niet handig, niet voor jou en niet voor een werkgever. Een tussenoplossing is om een werkervarings- of stageplaats te hebben, waar je onder begeleiding kunt herstellen en opbouwen. Zo blijf je actief betrokken, terwijl je ook in de luwte blijft. Zowel de overheid, het UWV, gemeenten, werkgevers en GGZ hebben hier diverse voorzieningen in. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt.

Mogelijkheden

Een traject met de paarden is een prima mogelijkheid als je op de wachtlijst staat bij GGZ of ter ondersteuning bij je behandeling. De paardencoaching helpt bij je ontspanning, herstel van balans en werkt versterkend. Dit kun je regelen via een UWV of gemeente traject, een aanvraag voor Individuele Plaatsing en Steun (IPS), een aanvraag bij het Regionale Mobiliteits Team (RMT) of via één van onze vaardigheidstrainingen en/of opleidingen. Als je wilt, helpen we bij je aanvraag.