Ik ben in loondienst bij een bedrijf

Als je in loondienst bent bij een werkgever, ben je als het goed is aan het werk en ben je productief. Maar het kan ook zomaar zijn dat dat niet zo is.

Onprettige situatie

Vaak zitten mensen door allerlei omstandigheden niet lekker in hun vel en ervaren hoge druk. Dat kan met werk te maken hebben, maar ook met privé. De kans om uit te vallen, is groot. Deze situatie is niet fijn voor jou, en ook niet voor je collega’s en werkgever. Want als je ziek bent, kost je geld. Eigenlijk is niemand gebaat bij deze situatie en er moet iets gebeuren.

Burn-out

Als de situatie blijft voortduren, is de kans groot dat je in een burn-out terecht komt. Veel mensen hebben al eens een burn-out meegemaakt, maar komen er toch weer in terecht. Dat komt door oude patronen waarin je makkelijk terugvalt. Hoe langer je blijft lopen met druk, hoe heftiger je burn-out zal zijn. En hoe langer het duurt voor je weer terugbent op de werkvloer. Als die werkvloer al is waar je wilt zijn.

“Je hoofdbrein, hartbrein en buikbrein moeten uitgelijnd zijn.
Dat weet je wat je wilt en voelt het goed”

Wat wil ik eigenlijk?

Herstel en reïntegratie begint met ontspanning. Zolang je lichaam spanning vasthoudt, blijf je in oude patronen ronddraaien. Je wilt de dynamieken van je lichaam leren kennen van hoe je hoofdbrein, hartbrein en buikbrein met elkaar samenwerken. Daar helpen paarden bij. Als je hebt geleerd om contact te maken met je hartbrein, dan weet je wat je wilt. En ook wat je niet wilt. Dat voelt goed voor jou, maar ook voor je collega’s en werkgever.

Budget 

Werkgevers hebben budget beschikbaar om jou actief te houden op de werkvloer en te voorkomen dat je uitvalt. Want ben je eenmaal ziek thuis, dan kost je geld. Je werkgever heeft de plicht om je te helpen bij je reïntegratie. Enerzijds met een traject en anderzijds met opleidingsbudget. 

Reïntegratie of outplacement traject

Bij een traject paardencoaching richten we ons eerst op jouw ontspanning en herstel. Dan kom je als vanzelf in contact met wat je wel en niet wilt. Daarna werk je aan reïntegratie of outplacement. Het paard helpt je om vanuit je intuïtie te handelen. Dit geeft de beste resultaten op korte termijn met een duurzaam effect.
Met alle plezier maken we een offerte op maat, voor jou en/of je werkgever.

Kennismakings workshop 

Voor HR medewerkers organiseren we op verzoek een kennismakings workshop paardencoaching om te zien en ervaren wat paardencoaching precies inhoudt en wat het kan betekenen voor medewerkers. Neem hiervoor contact op met de Senior Caprilli coach bij jou in de regio, zodat je kunt kennismaken met elkaar en de locatie waar de sessies plaatsvinden.