Reïntegratie

Om te kunnen reïntegreren is het van belang dat je een paar zaken helder krijgt. Zomaar terugkeren naar je oude functie is bijna een garantie om opnieuw uit te vallen en weer thuis te zitten. En daar is niemand bij gebaat.

Er moet iets gebeuren

Als je thuis bent komen te zitten van het werk en even niet in staat bent om actief te zijn, dan moet er iets gebeuren. Je zult iets anders moeten gaan doen dan wat je voorheen al deed. Gewoon een tijdje rust nemen? Nou nee, wat er moet gebeuren is dat je leert ontspannen. Zowel in je hoofd als in je lichaam. Je kunt aan de slag om spanningen te leren loslaten en je gedachtenpatronen te veranderen.

Spanning loslaten

De spanning die je in je lichaam verzameld hebt, is afkomstig van emoties en ervaringen uit je verleden die je nog niet verwerkt hebt. Wij mensen denken vaak dat we ervaringen hebben verwerkt, maar de werkelijkheid is dat we de emoties hebben weggedrukt en ‘een plekje hebben gegeven’ in ons lichaam. En die zitten er dus nog. Ga je proberen te reïntegreren zonder hier aandacht aan te geven? Dan garanderen we dat je vroeg of laat (weer) uitvalt.

“Paarden reageren op spanning.

Een paard laat je hoofdbrein weer samenwerken met je hartbrein en buikbrein”

Hoe dan?

Reïntegratie begint met ont-spanning en het bewust worden van je gedachtenpatronen en overtuigingen. De paarden gaan je hierbij helpen. Ze weerspiegelen je spanning en helpen je bewust te worden waar dat mee te maken kan hebben. Je gaat begrijpen hoe je hoofd en lichaam samenwerken en hoe je spanning via je lijf kunt loslaten. Begrijp je eenmaal hoe je hoofdbrein, hartbrein en buikbrein samenwerken? Dan ben je op weg naar herstel en is het tijd voor de volgende stap.

Next step

Wat zegt je gevoel of intuïtie over wat jij wilt? Zijn je drie breinen het daar over eens? Of wil je eigenlijk iets anders?
We gaan insteken op datgene wat je hart je ingeeft. Dat je dan keuzes moet maken en stappen gaat zetten? Ja, dat is onvermijdelijk. Dit geeft ook gelijk rust en ruimte. De paarden en wij gaan je hierbij helpen. Samen gaan we kijken naar de best passende oplossing voor jou, en waar nodig in overleg met je werkgever.

Beschikbaar budget

Heb je een werkgever, dan is er waarschijnlijk budget beschikbaar om jou te helpen bij je reïntegratie of outplacement. Iedere werkgever is namelijk verplicht om personeel te ondersteunen bij herstel en terugkeer op de werkvloer, danwel bij outplacement. Ook is er vaak opleidingsbudget beschikbaar om je te richten op een nieuwe baan of om een carrièreswitch te maken.
Ontvang je een uitkering via het UWV of de gemeente? Kijk dan even bij ‘Voor wie?’.

Offerte

Met alle plezier maken we een offerte voor jou of je werkgever om je te begeleiden bij een reïntegratie- of outplacement traject met de paarden. Afhankelijk van de plaats waar jij woont, koppelen we je aan onze dichtstbijzijnde Senior Coach bij jou in de buurt.