Ziekteherstel

Ziekte kan vele oorzaken hebben. Van belang is hoe je lichaam het zelfherstellende vermogen in werking kan zetten. Hoe kun je dat doen?

Je lichaam in de stress stand

Als je merkt dat je lichaam of psyche niet meer goed werkt, dan vermoed je al dat je ziek bent geworden. Dat is een grote schok en geeft stress. Als de huisarts of specialist de ziekte bevestigt, geeft dat opnieuw spanning. Dat is stress op stress. Deze spanning ophoping heeft gevolgen voor je lichaam.

Overlevingsmechanisme

Door de stress komt je lichaam in de overlevingsstand. Dit is een natuurlijk mechanisme van ons lichaam om een bedreigende situatie te overleven. Daar is niets mis mee, maar er moet wel weer ontspanning komen. Anders kan je lichaam de stress niet kwijt en het zelfherstellende vermogen niet ‘aanzetten’.

“Paarden laten spanning onmiddellijk los.

Ze helpen mensen daar ook bij”

Paarden helpen mensen

Paarden helpen mensen in het hier en nu te komen en je hoofd en lichaam weer te verbinden. Ze nemen ook spanning over van een ‘tweebenige kuddegenoot’ en laten die onmiddellijk los, onder andere door te gapen. Mensen raken letterlijk meer ontspannen en hiermee is het proces van herstel al gestart.

De sleutel naar herstel

Paardencoaching helpt je naar ontspanning en het krijgen van inzichten. En niet dénken dat je ontspannen bent, maar het letterlijk voelen in je lichaam. In combinatie met een rustig hoofd zonder stressvolle gedachten. Dat is de sleutel naar herstel. Wij leggen uit hoe je anders kunt omgaan met je gedachten en emoties en zelf verder naar ontspanning kunt toewerken. Want één ding is zeker; spanning helpt niet om beter te worden.