Ik ontvang een uitkering via het UWV

Het UWV helpt ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ om weer actief te worden in de maatschappij of in werk. Wij als reïntegratiebureau worden ingezet om jou hierbij te helpen.

Afstand tot de arbeidsmarkt

‘Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ is een term om te beschrijven waar veel mensen vandaag de dag tegenaan lopen. Dit betreft meestal psychische en/of lichamelijke klachten die ervoor zorgen dat mensen niet kunnen werken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je last hebt van energiegebrek, burn-out, angsten, depressie, trauma en ptss. In de praktijk uit zich dat door veel thuiszitten en amper de deur uitkomen. Daar wordt geen mens beter van.

Spanning versus ontspanning

Onderliggend aan deze klachten zit vaak spanning. En dat is precies waar de paarden op reageren. Paarden helpen mensen om te ontspannen en inzichten te krijgen in waar het mee te maken kan hebben. We leren je anders omgaan met denken en voelen, zodat je jezelf in balans leert houden. Dit geeft handvatten voor de toekomst om in balans te blijven, grenzen te stellen en je energieniveau op peil te houden.

“Kiezen vanuit je hart zorgt ervoor

dat je duurzaam actief kunt blijven”

Vanuit je hart

Na de eerste ontspanning motiveren we je om weer in beweging te komen. Als je energieniveau stijgt, krijg je ook weer mogelijkheden om stappen te zetten. Wij focussen niet op wat je al gedaan hebt, maar op waar je hart naar uitgaat. Het paard helpt om je hoofdbrein, hartbrein en buikbrein met elkaar te verbinden. Door vanuit je hart te kiezen, ga je doen wat je wilt. Dit zorgt ervoor dat je weer duurzaam kunt deelnemen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt .

Trajecten

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden voor een UWV traject. Twijfel je welke vorm het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met de Senior Caprilli coach in de regio om te overleggen.

Modulair

Bij de modulaire trajecten word je geholpen om meer actief te worden in de maatschappij.

Werk Fit

Bij een Werk Fit traject word je geholpen om weer fit te worden voor de arbeidsmarkt.

Naar Werk

Bij een Naar Werk traject word je geholpen om een baan te vinden en/of te starten als zelfstandig ondernemer.

Praktijk Assessment

Bij een Praktijk Assessment word je geholpen om te onderzoeken welke mogelijkheden je hebt en wat je nodig hebt.