Algemene Coachings-vaardigheden

De basis van iedere coach zijn de algemene coachingvaardigheden. Immers, behalve de sessies paardencoaching, komt er nog veel meer kijken bij het interessante en dynamische coachvak.

Deze opleiding is ook te volgen voor mensen die geen paardencoach zijn, maar wel hun coach kwaliteiten willen verbeteren, zoals bijvoorbeeld mensen uit het bedrijfsleven. 

Prijs: € 1.995,- Inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, syllabus en certificaat van deelname.
Planning: 8 dagen van 9.30 – 16:00 uur die gemiddeld eens per 2 weken gehouden worden.
Vorm: Groep van max 12 deelnemers.
Locatie: Barneveld
Trainers: Lars Ratering
Studiebelasting: We raden aan om tussen de opleidingsdagen door praktijkervaring op te doen met je medecursisten of met proefcliënten uit je netwerk, de syllabus (meerdere keren) te lezen en eventuele andere boeken te lezen over (paarden)coaching. De studiebelasting komt hiermee op 4 uur per week.

De opleiding

In onze opleiding Algemene Coachingvaardigheden ontwikkel je je tot een professionele coach die in staat is om anderen op een efficiënte wijze te begeleiden. Tijdens de opleiding krijg je meer zicht op jouw eigen kracht en kwaliteiten als coach en leer je hoe je deze op een natuurlijke wijze kunt inzetten. De opleiding behandelt de belangrijkste inzichten en theorieën over coaching, introduceert veelgebruikte methoden, technieken en instrumenten en biedt veel ruimte voor oefening en het inbrengen van eigen ervaring van de cursisten.

Jouw ontwikkeling

Tijdens de opleiding werk je ook met eigen thema’s en doelstellingen aan je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt ruimte om situaties in te brengen en wordt gestimuleerd om actief met het geleerde aan de slag te gaan. Dit doen we onder andere door het coachen van anderen (coachees) en door intervisie met je medecursisten. De opleiding wordt afgesloten met het maken van jouw eigen reflectieverslag die door de trainer wordt beoordeeld.

Modules

Module 1 – Jouw persoonlijke coach kwaliteiten

In deze module sta jij als (aspirant) coach centraal. Wat is jouw kracht als coach? Hoe zit het met je gespreksvaardigheden? Hoe ontwikkel je een coachende houding? Welke overtuigings- en beïnvloedingsvaardigheden passen bij jou? Hoe pas je (zelf)reflectie het beste toe? Hoe spiegel je een ander en wat zie je in je eigen spiegel? En wat zijn jouw persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen?

Module 2 – Inzicht in de ander

In deze module maak je kennis met jouw coachee(s). Welke verschillende persoonlijkheidstypen zijn er? Welke kwaliteiten en valkuilen horen daarbij? Wat zijn goede coachvragen en wat niet? Wat is het verschil tussen zelfredzaamheid en zelfacceptatie? Hoe zit het met projectie en hoe ga je ermee om? Welke normen, waarden en overtuigingen spelen bij coach en coachee een rol en hoe komen die terug bij innerlijke conflicten? Welke fasen en processen kun je onderscheiden bij persoonlijke ontwikkeling?

Module 3 – Coach technieken en instrumenten

In deze module leer je binnen de coaching de belangrijkste technieken toepassen en instrumenten inzetten. Hoe is de opbouw en structuur van een coachsessie? Hoe stel je een leertraject op? Hoe voer je het eerste gesprek en hoe het volgende? Wat is competentiegericht coachen? Hoe zien effectieve interventies eruit? Hoe kom je tot de vraag achter de vraag? Hoe beïnvloed je overtuigingen?

Module 4 – Coachen als beroep

In deze module richten we de aandacht onder meer op coachen binnen organisaties en loopbaanbegeleiding. Ook kijken we naar je persoonlijke effectiviteit en presentatie, onder andere met het oog op het opzetten of uitbreiden van je eigen praktijk. Waarin verschilt coaching van aanpalende disciplines en hoe trek je de grens? Hoe werkt acquisitie en hoe bouw je een netwerk op? Hoe zet je jezelf als coach in de markt? Wie vormen jouw belangrijkste doelgroep? 

Leer van ervaren trainers

Onze opleidingen worden gegeven door ervaren en gepassioneerde trainers

Praktische Kennis en Vaardigheden

Je leert de basisprincipes van paardencoaches en legt een sterke basis voor het verder ontwikkelen van je
kennis.

Erkende opleiding

Deze opleiding heeft het NRTO-keurmerk en is CRKBO-geregistreerd

Werken met prachtige dieren

De Caprilli paarden zijn prachtige gezonde dieren en hun welzijn staat altijd voorop. Je werkt tijdens de praktijk onderdelen van de opleiding nauw met ze samen

Verschillende startdagen

Deze opleiding wordt meerdere keren per jaar gegeven. Als deze periode niet uitkomt kijk je of er een andere datum is die beter past.

Sterke community

Je wordt onderdeel van de Caprilli community en krijgt toegang tot de online academy

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die zich verder willen bekwamen als coach en/of hun coachvaardigheden willen verbeteren. Dit kan zijn om je te professionaliseren als paardencoach, maar dit hoeft niet. Deze opleiding is zonder paarden en staat open voor iedereen. Het is prettig als je al ervaring hebt in de begeleiding van mensen, maar dit is niet noodzakelijk om aan de opleiding deel te nemen.

De opleiding is op MBO-HBO niveau. Hierbij gaan wij niet uit van je intelligentie quotiënt (IQ), maar wel van je emotionele quotiënt (EQ), oftewel de mate waarin je in staat bent om je in te leven in een ander, je persoonlijk te ontwikkelen, je bereid bent je eigen thema’s onder ogen te zien en de mate waarin je kunt reflecteren.

Mogelijke vergoeding

Veelal zijn werkgevers bereid om de kosten te betalen voor deze opleiding. Het zorgt er immers voor dat je je als werknemer verder ontwikkelt en je leidinggevende kwaliteiten verbetert.
Heb je geen werkgever, maar ontvang je een uitkering? Dan zijn er waarschijnlijk mogelijkheden om deze opleiding vergoed te krijgen via het UWV of de gemeente. Neem hiervoor even contact op met ons. 

De ervaring van Dirk van Garderen

“Integer, trouw aan het paard, eerlijk en professioneel”

Veelgestelde vragen

Welke opleidingen heeft een paardencoach?

Voor een opleiding tot paardencoach vinden wij het belangrijk dat je naast de basisvaardigheden in paardencoaching ook voldoende algemene coachingsvaardigheden opdoet. Dit vormt immers de kern van iedere goede coach. Daarnaast is kennis van trauma essentieel, omdat paarden daar sterk op kunnen reageren.

Je vooropleiding is voor ons minder van belang; wij geloven dat iedereen zich op een eigen manier en in eigen tempo ontwikkelt. Voor meer informatie, bekijk ook onze uitleg over de Gecertificeerd Paardencoach.

Met welke opleiding kan ik het beste starten?

Voor paardencoaching start je altijd met de Basisopleiding Paardencoaching (Basis 1). Deze module legt de fundering voor alle vervolgmodules. Daarna ben je vrij om te kiezen welke vervolgmodule je wilt volgen. Je kunt ook beginnen met de opleiding Algemene Coaching Vaardigheden. Dit kan zelfs tegelijkertijd met Basis 1, als je extra gemotiveerd bent! 😃

Is er een vaste volgorde in het volgen van de modulen?

Na de Basisopleiding Paardencoaching kun je de vervolgmodules in willekeurige volgorde volgen; er is geen vaste volgorde. Het is handig om te kijken welke modules beschikbaar zijn en of de geplande dagen je goed uitkomen. Sommige modules worden vaker per jaar aangeboden dan andere. Heb je hulp nodig bij het plannen? Neem gerust contact met ons op, dan denken we graag met je mee.

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleidingen?

Voor de basisopleiding paardencoaching zijn er geen specifieke toelatingseisen. We raden wel aan dat je enige ervaring hebt met paarden en vooral veel enthousiasme meebrengt. Voor de vervolgopleidingen is het vereist dat je eerst de basisopleiding (Basis 1) hebt afgerond. De minimum leeftijd om deel te nemen is 18 jaar.

Veel opleidingen zitten al vol. Kan ik op de reservelijst?

We doen ons best om je altijd een inschrijfmogelijkheid te bieden, ook al kan het soms een paar maanden duren voordat je kunt starten. Wil je zo snel mogelijk beginnen? Stuur ons dan een mail om je op de reservelijst te plaatsen. Als er een plek vrijkomt, nemen we kort voor de startdatum contact met je op. Je bent dan vrij om te besluiten of je mee wilt doen of niet.

Krijg ik ook een diploma?

Wij werken niet met diploma's, maar bij afronding van elke module ontvang je een certificaat van deelname. Dit certificaat bevestigt dat je de module succesvol hebt doorlopen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij inschrijving via onze website betaal je 10% van het totaalbedrag als aanbetaling. Het resterende bedrag dien je uiterlijk twee weken voor de start van de module te voldoen. Wil je liever in termijnen betalen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tot wanneer kan ik een inschrijving annuleren?

Tot twee maanden voor aanvang van de opleiding kan geannuleerd worden, waarbij alleen de inschrijfkosten worden berekend. Binnen twee maanden voor aanvang van de opleiding geldt een percentage van de prijs. Dit is volgens de algemene voorwaarden van de NRTO waarbij wij aangesloten zijn. Deze voorwaarden zijn terug te vinden op onze website.

Wat zijn de mogelijkheden met een UWV uitkering?

Via het UWV is het mogelijk om de kosten van onze opleidingen vergoed te krijgen, vaak in combinatie met een reïntegratietraject. Je kunt een verzoek indienen bij je contactpersoon van het UWV, met een duidelijke motivatie waarom de opleiding bijdraagt aan jouw reïntegratie. Wij kunnen je helpen bij het opstellen van deze motivatie. Neem gerust contact met ons op voor ondersteuning.

Schrijf je in

Check hier de actuele data en beschikbaarheid.

 

Kom naar de open middag

Check hier de actuele data en beschikbaarheid.

Download Opleidingen brochure

Opleiding brochure aanvraag

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk ook eens onze andere basisopleidingen