Gecertificeerd Paardencoach

Wil je professioneel paardencoach worden en zeker weten dat je voldoende opleiding hebt genoten? Ga dan voor het pakket tot ‘Gecertificeerd Paardencoach’. Dit geeft je alle relevante kennis en kunde rondom paardencoaching die jou helpen om je dienstverlening goed in de markt te zetten.

Ons opleidingen systeem

Het systeem van onze opleidingen is dat wij deze aanbieden in losse modulen. Dit geeft jou de optimale vrijheid om te kiezen voor één of meerdere opleidingen van jouw keuze. Met echter alleen de basisopleiding ben je nog geen volleerde paardencoach; daar komt meer bij kijken.
Wil je een zekere basis hebben om als paardencoach professioneel aan de slag te gaan, dan denken wij dat je minimaal de volgende opleidingen met goed gevolg dient te hebben afgerond:

  • Basisopleiding Paardencoaching (Basis 1)
  • Systemische Paardencoaching (Basis 2)
  • Algemene Coach Vaardigheden*
  • Paardencoaching & Trauma

    * Heb je al een opleiding Algemene Coach Vaardigheden gedaan of voldoende coachervaring opgebouwd in bijvoorbeeld het bedrijfsleven? Dan kun je voor deze module vrijstelling aanvragen. We vragen je dan om een document in te vullen waarmee je kunt aantonen dat je de stof al beheerst.

    Daarna kun je je altijd verder verdiepen in specialisatie modulen die jouw interesse hebben. Hadden we al gezegd dat paardencoaching verslavend werkt?! 😉 

Eenmaal Gecertificeerd en dan?

Als je eenmaal bent opgeleid tot Gecertificeerd Paardencoach, dan kun je aan de slag om jezelf aan te bieden aan de markt. Zowel cliënten als opdrachtgevers vinden het fijn om te merken dat je je vak serieus neemt en voldoende opgeleid bent. Door je certificaten te kunnen tonen, geeft dit jou ook een bevestigend gevoel. Uiteraard moet je nog de nodige vlieguren maken om het paardencoach vak goed onder de knie te krijgen. Hoe meer energie en tijd je daar in steekt, hoe harder het gaat. Tevens is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen door middel van intervisie & supervisie trainingen en bijscholingen.

Voordelen

De voordelen die je hebt als Gecertificeerd Paardencoach, zijn onder andere dat je je kunt aanmelden voor specialistische vervolgtrainingen, zoals de verdiepingsmodule Trauma (2) en de module voor Team Ontwikkeling. Omdat we bij deze opleidingsgroepen er vanuit gaan dat we met ervaren paardencoaches zijn, kunnen we ook goed doorpakken en ligt het niveau hoger dan bij de basisgroepen.
Als Gecertificeerd Paardencoach kun je ook in aanmerking komen om je aan te sluiten bij ons netwerk van Junior & Senior Caprilli Coaches, waardoor je als onderaannemer voor Caprilli opdrachten kunt uitvoeren in jouw eigen regio. Lees hier meer over onder Vacatures.