In september starten wij met de nieuwe opleiding ‘Paardencoaching en Verlies & Rouw’. Wij zijn erg enthousiast over deze waardevolle 4-daagse opleiding die door Marieke Blankers van Loon gegeven wordt.

Iedereen herkent zich er wel in, want van kleins af aan krijgt iedereen met verlies en rouw te maken. Dat kan een klein verlies zijn, zoals het kwijtraken van een knuffeldier, of een groot verlies zoals een ouder of ander geliefd persoon. En daarnaast ervaren mensen ook rouw als het gaat om het verliezen van je baan, het doormaken van een scheiding en het verhuizen naar een andere plaats. En zo nog veel meer.

De opleiding biedt enerzijds een stuk theorie waarin de begrippen verlies en rouw worden behandeld. Anderzijds is het vooral veel lichaamsgericht ervaren met het paard wat spanning in je lichaam doet en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Dit is namelijk exact waar paardencoaching om gaat en wat je cliënten ook ervaren. Daarnaast krijg je tools en technieken aangereikt die je kunt gebruiken om paarden op een veilige en verantwoorde manier in te zetten als hulpmiddel in de begeleiding van mensen die te maken hebben met verlies en rouw.

Voor het kunnen deelnemen aan deze opleiding is het wel een vereiste dat je de Basisopleiding Paardencoaching hebt gevolgd of een gelijkwaardige opleiding elders. Met deze link kom je direct op juiste pagina uit waar je meer informatie over de opleiding aantreft. De folder kun je hier downloaden.