UWV Modulaire Dienstverlening

Per 1 mei jl. heeft het UWV de mogelijkheid voor mensen die een (Wia, Wao, Wajong, Ziektewet) uitkering ontvangen om deel te nemen aan één (of meer) van de volgende reïntegratiediensten:

  • Participatie interventie
  • Bevorderen maatschappelijke deelname
  • Praktijkassessment

Deze mogelijkheden zijn met name interessant voor mensen die ‘een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt’, dus bijvoorbeeld mensen met trauma, ptss, angst, depressie, burn-out, etc. Bovenstaande trajecten zijn een hele laagdrempelige manier om weer de eerste stapjes te zetten in de richting van buitenshuis komen, deelnemen aan de maatschappij, je netwerk vergroten en wellicht weer wat (vrijwilligers) activiteiten te ondernemen.

Onze specialisatie is het inzetten van paarden voor mensen (paardencoaching). Daarmee bereiken wij op een snelle en fijne manier een langdurig en positief effect voor mensen. De afgelopen jaren hebben wij met behulp van de paarden ál onze cliënten (100%) weer naar een stabiele balans mogen helpen, waardoor ze weer in staat waren om deel te nemen aan de maatschappij en/of arbeidsmarkt. Dit betrof de trajecten WerkFit, wat een stapje verder is dan bovengenoemde trajecten.

Dus ben jij of ken jij iemand die hier heel veel baat bij zou hebben, laat diegene dan contact opnemen met ons en/of de contactpersoon bij het UWV om de mogelijkheden te bespreken. We hebben locaties in diverse delen van het land, dus de kans dat er bij jou in de buurt een Caprilli Coach zit waar je een traject met de paarden kunt doen, is groot.

Opleidingsbudget voor mensen met een WW-uitkering

Sinds juli vorig jaar vergoedt het UWV ook opleidingen voor mensen in de WW.

Wij zijn met al onze opleidingen Paardencoaching, Algemene Coaching en Systemisch Coachen officieel erkend als opleidingsinstituut voor het UWV. Dat houdt in dat wanneer je een uitkering ontvang via het UWV, je de opleidingen bij ons vergoed kunt krijgen.

Uiteraard zitten hier wel regels aan en bepaalt het UWV uiteindelijk of je de vergoeding wel of niet toegekend krijgt. Mail ons gerust op info@caprillicoaching.nl om je te helpen bij je motivatie die je kunt gebruiken om de opleidingsaanvraag in te dienen bij het UWV.

Ook als je hulp wenst bij je reïntegratie en dat met behulp van de paardencoaching wilt doen, dan kun je bij ons terecht. Wij werken inmiddels landelijk en begeleiden UWV-cliënten vanuit het hele land. Met onze onderaannemers hebben we ook een mooie spreiding over Nederland. Voor meer informatie over reïntegratie kun je ons ook gerust mailen.