[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kndjn300′ admin_preview_bg=”]
Erkenningen… Tja, een hot item in Nederland. De één vindt het heel belangrijk en de ander geeft er niet zoveel om. Hoe staan wij daarin?
Hoge kwaliteit
In de basis zorgen wij altijd dat onze dienstverlening goed voor elkaar is, zowel voor de reïntegratiewerkzaamheden, als ook voor de opleidingen. Dat houdt in dat de opleidingen inhoudelijk van hoge kwaliteit zijn, de trainers ieder specialist in hun vak, op de achtergrond qua administratie alles goed geregeld is, de vereiste regelingen zoals algemene voorwaarden, privacy- en klachtenreglement en dergelijke voor elkaar zijn, en ga zo maar door. Maarja, dat kunnen wij wel zeggen, maar hoe weet je nu zeker of dat ook echt zo is?
Wat levert het op?
Wij begrijpen het nut van een externe instantie die controle uitvoert op de kwaliteit die wij leveren. En dat ze daar een eerlijke prijs voor vragen is ook logisch. Waar wij minder begrip voor hebben, is voor de verdienmodellen die veel van dit soort organisaties lijken te hanteren. Wij kiezen er bewust voor om ons alleen aan te sluiten bij die erkennende organisaties waar onze klanten en/of wij zelf baat bij hebben en wat iets oplevert, in plaats van dat het alleen maar geld kost.
Bij de volgende organisaties hebben wij ons aangesloten. En wel omdat ze iets opleveren voor onze klanten en/of voor ons. Per organisatie zullen we dat voordeel aangeven:
NRTO
De NRTO staat voor de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Het is een branchevereniging die zich inzet voor alle aangesloten trainers en opleiders in Nederland. Vanaf 2022 is deze vereniging één van de organisaties waarbij wij als opleider aangesloten kunnen zijn om opleidingen te verzorgen via de overheid (STAP budget), wat uitgevoerd gaat worden door het UWV.
CRKBO
Het CRKBO staat voor Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Onze opleidingen vallen hieronder omdat ze beroepsgericht zijn, van korte duur zijn en een praktische invulling hebben. Een groot voordeel van deze erkenning is dat het valt onder beroepsonderwijs en daarmee btw vrij is. Dit scheelt onze klanten 21% kosten en dat vinden we zeker de moeite waard.
Blik op Werk Keurmerk
Het Blik op Werk Keurmerk is een erkenning die wij als leverancier voor het UWV moeten hebben. Blik op Werk richt zich voornamelijk op werk en alles wat er aan dienstverlening nodig is om mensen weer actief te krijgen in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. Aangezien wij zowel reïntegratiebureau als ook opleidingsinstituut voor het UWV zijn, gaan deze twee mooi hand in hand.
Lees meer over ons Blik op Werk Keurmerk op de UWV pagina.
UWV Opleidingsinstituut
Behalve dat wij een officieel reïntegratiebureau zijn, zijn we ook een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Dat heeft als voordeel dat uitkeringsgerechtigden onder bepaalde voorwaarden één of meerdere opleidingen bij ons kunnen volgen die door het UWV vergoed worden, vaak ook in combinatie met een reïntegratie traject. Dit geldt overigens ook als je een uitkering ontvangt via de gemeente.
NOBCO
De NOBCO is de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches. Deze beroepsorganisatie erkent opleidingen alleen als die voldoen aan alle punten die zij gesteld hebben voor een complete coachopleiding. Aangezien onze opleidingen modulair aangeboden worden, ziet de NOBCO dat niet als een complete opleiding. Coaches die zich hebben aangesloten bij deze beroepsorganisatie moeten jaarlijks punten halen voor Permanente Educatie (PE). Voor deze klanten hebben we onze losse modules aangemeld bij de NOBCO voor PE-punten.
Waar wij ons NIET bij aangesloten hebben
Wij hebben ons niet aangesloten bij de V-PCN, oftewel de Vereniging Paardencoaching Nederland. De reden hiervoor is dat er een belangenverstrengeling is bij de huidige opzet van deze vereniging en daar kunnen wij ons niet in vinden. Bovendien zien wij in het huidige aanbod van de V-PCN geen meerwaarde voor de leden.
Wél vinden wij het belangrijk dat de markt voor paardencoaching meer georganiseerd gaat worden, met name om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen en zo het welzijn van cliënten én paarden te vergroten. Zo is Paul lid van de werkgroep ‘Paardenwelzijn’, opgericht vanuit de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA), die weer onderdeel is van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (Min LNV). Lees hier meer over op de website van AAI Nederland.
Vanuit deze werkgroep wordt een brancheorganisatie en/of beroepsvereniging opgezet waar paarden in dierondersteunende interventies onder gaan vallen. Een belangrijk speerpunt hierbij is dat iedere paardencoach welkom is om zich aan te sluiten, en daarbij de kwaliteit hoog in het vaandel te houden. Meer informatie volgt zodra de ontwikkelingen gevorderd zijn.
[/av_textblock]