Ik ontvang een uitkering via het UWV


Mogelijkheden

Als je via het UWV een uitkering ontvangt, dan zijn er mogelijkheden om een traject te doen. Het UWV helpt namelijk ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ om weer actief te worden in de maatschappij of in werk. Daarvoor worden wij als reïntegratiebureau ingezet om jou te helpen.

Klachten

‘Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ is een mooie term om te beschrijven waar veel mensen vandaag de dag tegenaan lopen. Dat omvat meestal psychische en/of lichamelijke klachten die ervoor zorgen dat je niet kunt werken, zoals bij een burn-out, trauma, depressie, laag energiepeil, angsten en dergelijke. In de praktijk uit zich dat door veel thuis te zitten en amper de deur uit te komen. En daar wordt geen mens beter van…

Spanning versus ontspanning

Laten wij met de paardencoaching nou net gespecialiseerd zijn in de begeleiding van mensen met deze klachten! Wat er ‘mis’ is, is dat je met spanning in je lijf rondloopt. Vaak al weken, maanden en soms al wel decennialang. De paarden helpen je om deze spanning aan te wijzen, weer te ontspannen en je meer bewust te worden van hoe je lichaam omgaat met spanning en ontspanning. Dit geeft jou handvatten om ook in de toekomst je balans te behouden, grenzen te stellen en je energielevel op peil te houden.

Zin in het leven

Door je te motiveren om weer in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk, ben je weer aan het bouwen aan je herstel. Je komt meer in balans, je energielevel gaat omhoog, je krijgt rust en ontspanning zowel in je hoofd als in je lichaam. Van daaruit ga je weer meer activiteiten ondernemen buiten de deur, je sociale netwerk uitbreiden en je conditie opbouwen. Kortom, je doet weer mee en krijgt steeds meer zin in het leven!

Trajecten

Hieronder staan de mogelijke UWV trajecten die toepasselijk zijn voor de mate van ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ die je hebt.

  • De modulaire trajecten zijn heel laagdrempelig, waarin je stapje voor stapje terugkeert naar de maatschappij.
  • Een traject Werk Fit helpt je om weer arbeidsconditie te krijgen en echt fit te worden voor werk.
  • Bij een traject Naar Werk ga je op zoek naar een baan, begin je als zelfstandig ondernemer of doe je een combinatie van beiden.
  • Een traject Praktijk Assessment is bedoeld voor mensen waarbij het nog niet duidelijk is welk arbeidsvermogen je hebt en welke hulp voor jou het meest geschikt is.

Lees het rustig door en laat ons weten als je vragen hebt!

Aanmelden

Aanmelden doe je door je contactpersoon bij het UWV te laten weten dat je bij Caprilli een traject met de paardencoaching wilt doen. Bij groen licht kun je een kennismakingsafspraak plannen met de Caprilli Coach bij jou in de buurt.

Kwaliteit

Kwaliteit van dienstverlening vinden wij erg belangrijk. Zeker als je met kwetsbare doelgroepen werkt, dan wil je dat het één en ander goed geregeld is.
Om als reïntegratiebureau te kunnen werken voor het UWV, moeten we aan verschillende voorwaarden voldoen op gebied van klanttevredenheid, privacy, werkprocessen, etc.

Jaarlijkse audit
Het UWV vraagt van ons om jaarlijks een audit te laten uitvoeren op onze resultaatverplichtingen. Dat klinkt formeel, want het gaat natuurlijk om hoeveel mensen we hebben begeleid naar opnieuw deelname aan de maatschappij of terug op de arbeidsmarkt. Het UWV heeft daar standaarden voor vastgelegd en worden gecheckt of wij daar aan blijven voldoen.
Met veel trots kunnen we zeggen dat we jaarlijks tussen de 95 en 100% geslaagde trajecten hebben! Oftewel (bijna) alle cliënten zijn na een traject bij ons weer actief in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. Uiteraard is dat grotendeels dankzij de inzet van onze paardencoaching.

Klanttevredenheid
Maar wat heb je er aan als een traject wel geslaagd is, maar de persoon om wie het gaat niet blij is met de plek in de maatschappij of op de arbeidsmarkt?! Voor ons is het slagingspercentage van de trajecten onlosmakelijk verbonden met de klanttevredenheid. Het UWV  vraagt van ons om ook jaarlijks een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de tevredenheid van onze klanten. En daarvan kunnen wij vertellen dat het cijfer jaarlijks tussen de 8,3 en 8,9 ligt. Dát is pas iets om trots op te zijn!

Modulaire trajecten

De modulaire trajecten van het UWV zijn speciaal bedoeld voor…

Traject Werk Fit

Een traject Werk Fit is speciaal bedoeld voor mensen die weliswaar…

Traject Naar Werk

Een traject Naar Werk is speciaal bedoeld voor mensen die na…

Traject Praktijk Assessment

Een traject Praktijk Assessment is speciaal bedoeld voor mensen…

Recensies