Annet Lekkerkerker heeft de afgelopen jaren met veel succes de opleiding Paardencoaching voor Kinderen voor ons verzorgd, maar heeft besloten zich meer te willen gaan richten op de therapiekant van haar praktijk. Als vervangster voor Annet hebben we Tanja Stigter gevonden, waar we heel blij mee zijn!

Tanja neemt vanaf de september de opleiding Paardencoaching voor Kinderen voor haar rekening. Ze zal zich hieronder zelf even voorstellen:

“Na de geboorte van mijn dochter Lieke 17 jaar geleden, heb ik de marketing- en communicatiewereld gedag gezegd om me te verdiepen in andere drijfveren van de mens. En die van kinderen en hun ouders in het bijzonder. Ik ben de schoolbanken weer ingegaan en heb de opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam gedaan. Vervolgens heb ik zo’n tien jaar mijn eigen praktijk voor kindertherapie gehad. Door de jaren heen heb ik me – vanwege de leerproblemen van mijn dochter die binnen het onderwijs niet opgelost konden worden – steeds meer gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met leerproblemen.

Gedurende die jaren werkte ik regelmatig samen met gediplomeerde instructeurs en hun paarden. In 2010 behaalde ik mijn eigen certificering als paardencoach en kwam Haflinger Maike in mijn leven, waar ik ontzettend veel mee beleefd en van geleerd heb. Samen met haar als duocollega heb ik jarenlang met veel kinderen een stukje mogen meelopen in hun leven. Het overlijden van Maike heeft me ertoe gebracht om een methode uit te werken waarmee kinderen met leerproblemen door middel van paarden worden geholpen. Deze methode heet ‘Anders Leren Met Paarden’ (www.anderslerenmetpaarden.nl).

Op dit moment coach ik vanuit mijn bedrijf KidWise (www.kid-wise.nl) kinderen met de combinatie leer- en gedragsproblemen, samen met mijn Haflinger Pip en Shetlander Lisa op een eigen locatie in Austerlitz/Driebergen.  

Ik vind het een geweldig leuke uitdaging om Caprilli’s opleiding Paardencoaching voor Kinderen van Annet over te mogen nemen!”