In juni organiseren wij voor de eerste keer de opleiding Paardencoaching en Dementie. Deze opleiding, die gegeven wordt door Sieka Bos, is speciaal ontwikkeld door de toenemende vraag om paardencoaching te gaan inzetten voor mensen met dementie. Hierbij gaat het deels om theorie, maar met name om praktische technieken die je kunt gebruiken om paarden en pony’s op een veilige en verantwoorde manier in te zetten als hulpmiddel in de begeleiding van mensen met dementie.

Sieka is psycholoog en coach en heeft haar kennis, kunde en ervaring uit onder andere de Verenigde Staten omgezet in een werkwijze die wij hier in Nederland kunnen toepassen en verder uitbouwen.

Deze opleiding is bedoeld voor geïnteresseerden die paarden en pony’s willen leren inzetten in de begeleiding van mensen met dementie. Dit kunnen paardencoaches zijn, maar ook niet-paardencoaches zoals verzorgenden, specialisten en mantelzorgers kunnen aan de opleiding deelnemen. Het is prettig als je al ervaring en/of feeling hebt met paarden, maar dit is niet noodzakelijk om aan de opleiding te kunnen deelnemen. Een eventueel gemis op dit vlak kan buiten de opleiding opgedaan worden.

Meer informatie over de opleiding tref je hier aan.