De effecten die het Coronavirus op mensen heeft gehad, zijn enorm. Met name de impact op de zorgverleners, die alle zeilen hebben moeten bijzetten om zieke mensen te helpen, was en is heel groot. De druk die dit geeft, de spanning die het oplevert en de nawerking die het kan hebben, zijn aanzienlijk. Als specialist in de begeleiding van mensen met spanning, zijn wij het initiatief gestart om zorgverleners die hier behoefte aan hebben, een gratis workshop paardencoaching aan te bieden. Door het inzetten van paarden voor mensen, merken de deelnemers direct ontspanning en kan het proces van herstel beginnen. Er bestaat geen snellere en effectievere manier om te ontspannen dan via het inzetten van paarden!

Samen met een aantal specialisten uit de zorgsector zijn we ondertussen bezig om programma’s op maat te maken voor de zorgprofessionals en zorgmanagers. Dit is enerzijds op individueel vlak om de balans te hervinden en spanning kwijt te raken. Anderzijds om binnen de zorgteams een betere samenwerking en communicatie te bevorderen. Deze programma’s zullen in de loop van dit jaar verder uitgerold worden.

Ben je werkzaam in of betrokken bij de zorg en heb je ideeën over welke veranderingen er nodig zijn, laat het ons dan weten. We staan zeker open voor suggesties!