Alice Kempeneers

Al enige tijd wilde ik eigenlijk een opleiding paardencoaching gaan doen, nadat ik zelf een sessie had gedaan. De coach zag en voelde aan dat ik er feeling mee had en zei: “Daar moet je iets mee doen”. Ze adviseerde Caprilli. Twee jaar later, na veel nadenken, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik een open middag meegemaakt bij Caprilli. Vlak daarna ben ik gestart met de Basisopleiding Paardencoaching. Wát een openbaring; een leuke groep mensen en zoveel geleerd van Sylvia en Paul ( wat een mooie mensen zijn dit) en natuurlijk van de paarden. Met raad en daad staat Caprilli voor je klaar.

Wat heb ik geleerd? Vooral zelfinzicht; ik heb een spiegel voor gekregen, een duwtje in de rug, met beide voeten in de grond, je leert te aarden, niet te denken, maar te voelen, observeren. Het is lastig om te omschrijven, want het omvat zoveel. Je moet het eigenlijk zelf ervaren.
Daarna heb ik ook de opleiding Systemische Paardencoaching (Basis 2) gevolgd, waar we veel van en met elkaar geleerd hebben. Mijzelf nog beter leren kennen. Mijn achtergrond, mijn plek in de familie. Een hele bijzondere ervaring.
Een aanrader voor iedere coach die anderen wil helpen. De paarden zijn een prachtige aanvulling en geven mooie inzichten voor zowel de coach als de coachee. Als je het even niet meer weet, of onzeker bent, verdrietig of wat er ook speelt; na een sessie met een paard is het anders.

Door deze opleidingen heb ik al veel mensen inzicht kunnen geven in wat er bij hen speelt met behulp van mijn paarden. Zo mooi en het geeft zoveel energie! Ook al ga je niet voor jezelf beginnen met een eigen praktijk; de paardencoaching verrijkt je!

Alice Kempeneers-1