Themadag Familie-opstellingen met Paard

Familie-opstellingen, een vorm van systemisch werk, is een werkvorm waarbij mensen inzicht krijgen in mogelijke belemmeringen die in hun familie-achtergrond (systeem) zijn ontstaan. Door de inzet van paarden hierbij ontstaat een dynamische vorm van energetisch werk, waarbij mensen snel, positief confronterend en ondersteund door het paard en de begeleider, inzicht krijgen in zichzelf en de verhouding met hun omgeving.

Prijs € 245,- Inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen en uitgebreide lunch.
Duur 1 dag

Familie-opstellingen met een paard

Hoe werkt een familie-opstelling?

Binnen opstellingen maken we gebruik van ‘representanten’ om familie dynamieken zichtbaar te maken. Representanten zijn als het ware neutrale vertegenwoordigers van familieleden van de cliënt en worden opgesteld in de ruimte waar je werkt. Wanneer deze representanten opgesteld staan, nemen ze als vanzelf de emoties en spanning over van betreffende familieleden die ze representeren. Bij familie-opstellingen wordt dus niet met de eigen familieleden gewerkt. 

Inzet van paarden

In feite gebeurt bij familie-opstellingen iets soortgelijks als bij paardencoaching; net zoals de representanten weerspiegelt het paard wat er in de persoon leeft. Vanwege de gevoelige natuur van paarden zijn paarden nog beter in staat om onderliggende spanningen zichtbaar te maken. Emoties, spanningen, gedachten, pijn en dergelijke zijn verschillende vormen van energie die paarden feilloos aanvoelen. Door gebruik te maken van deze gevoelige eigenschap, kunnen we paarden ook inzetten voor systemisch werk, zoals familie-opstellingen.
Het is bijzonder om te ervaren wat hierdoor aan het licht komt; diepe, onbewuste patronen komen in het bewustzijn van de cliënt. Alleen al het zien en ervaren van dit ‘beeld’ kan helend werken. Hierna kunnen mensen vaak andere en bewustere keuzes voor zichzelf maken.

Voor wie?

Deze dag is speciaal bedoeld voor mensen die interesse hebben in familie-opstellingen en de inzet van paarden daarbij. Voor paardencoaches is dit een uitermate interessante dag om te zien en ervaren welk effect paarden kunnen hebben binnen het systemisch werk. Voor familie-opstellers is dit een mooie gelegenheid om de indrukwekkende rol van paarden binnen het systemisch werk te leren kennen. Voor de deelnemers is het niet nodig om ervaring te hebben met systemisch werk en/of paarden.

Docenten

Deze themadag wordt gegeven door Yvonne Woordes en Sylvia Bosveld van Caprilli Coaching & Training. Yvonne is specialist op het gebied van systemisch werk en Sylvia op het gebied van paardencoaching. Door deze twee specialismen met elkaar te verenigen, wordt gegarandeerd dat de deelnemers een bijzondere dag ervaren waarin systemisch werk en paardencoaching volledig tot hun recht komen.

 

Opzet van de dag

Gedurende de dag worden diverse familie-opstellingen gegeven met een paard, onder begeleiding van de twee docenten. Een aantal deelnemers kan een vraag inbrengen en anderen krijgen de mogelijkheid om als representant een rol te vervullen. Tussendoor wordt veel uitleg gegeven en kunnen vragen gesteld worden. Zo wordt de dag op een organische manier vormgegeven.

Data en locatie

De themadag omvat 1 praktijkdag van 9.30 tot 16.00 uur en wordt gegeven op onze locatie in Barneveld. De actuele data zijn te vinden onder opleiding details.

      De ervaring van Ellen Kronenburg

bij Caprilli heb ik me ontwikkeld tot Gecertificeerd Paardencoach. Hoe mooi is dat?!