Ellen Kronenburg

Na de geboorte van mijn jongste zoon en het daarna plotseling ernstig ziek worden van mijn man, kreeg ik behoorlijke psychische klachten. Deze klachten waren dusdanig heftig dat ik gedwongen opgenomen ben in een GGZ-instelling. Mijn herstel ging moeizaam en duurde lang. Al die tijd kon ik niet thuis zijn bij mijn gezin. Toen ik weer zover was dat ik thuis was en langzaam de draad van het dagelijkse leven oppakte, had ik een diep verdriet over wat ik meegemaakt had.

Ik voelde dat ik hulp nodig had om dit alles een plek te geven, maar ik wilde niet nog een keer de molen in gaan van therapie en gesprekken en dus ging ik op zoek naar een vorm van hulp waarbij praten niet centraal stond. Zo kwam ik in contact met Sylvia van Caprili. Daar startte mijn traject paardencoaching.

De eerste keer dat ik de bak in ging voor een sessie met de merrie Misty vond ik best spannend. Maar wat er gebeurde was zó bijzonder; Misty ging voor me staan en ik kon letterlijk met al m’n angst en verdriet op haar leunen. De spanning die Misty van mij overnam, zorgde ervoor dat er weer ruimte bij mij onstond om te ontspannen. 

In slechts een klein aantal sessies voelde ik mij zoveel beter. Dankzij dit traject is mijn verdriet dragelijk en voel ik mij een sterke vrouw. Ook ben ik dankzij paardencoaching steeds beter in staat naar mijn gevoel te luisteren. Wanneer ik voor een beslissing sta, volg ik mijn hart, hoofd en buikgevoel. 

Mijn enthousiasme over paardencoaching is door mijn eigen ervaring zo groot geworden, dat ik me bij Caprilli ook heb ontwikkeld tot Gecertificeerd Paardencoach. Hoe mooi is dat?!