In 2022 is de STAP-subsidie door de overheid ingevoerd. Deze subsidie van maximaal €1.000,00 per jaar is in principe voor iedere Nederlander beschikbaar, met uitzondering van gepensioneerden, minderjarigen en studenten.

Het systeem van de STAP-subsidie is opgezet en wordt uitgevoerd door het UWV in combinatie met DUO. Deze subsidie is alleen mogelijk voor opleidingen van opleiders die geregistreerd staan in het STAP scholingsregister en die voldoen aan de gestelde vereisten.

Gelukkig voor ons, en met name voor al onze cursisten, zijn wij een erkende STAP opleider en komen onze opleidingen dus in aanmerking voor subsidie. Het is alleen niet altijd makkelijk om deze subsidie te verkrijgen. Iedere twee maanden start een nieuwe inschrijfperiode met een maximaal budget. Wanneer het budget op is, meestal al na één dag (!), moet je wachten tot de volgende inschrijfperiode van start gaat om opnieuw het budget te kunnen aanvragen.

Op 1 juli om 10.00 uur gaat de nieuwe inschrijfperiode van start. Heb je wensen of dromen om een bepaalde opleiding te volgen, dan is dit je kans! Kies de opleiding uit ons aanbod uit die je wilt gaan volgen en vraag het STAP-aanmeldbewijs bij ons aan. De kans dat je de subsidie krijgt is het grootst als je ervoor zorgt dat je op de aangegeven datum en tijdstip er klaar voor zit met je DigiD en STAP-aanmeldbewijs bij de hand. In de afgelopen inschrijfperiode hebben 85% van onze deelnemers de subsidie ook daadwerkelijk gekregen!

Dus heb je altijd al mee willen doen aan de opleiding Systemisch Coachen, of ben je geïnteresseerd in onze nieuwe opleidingsmodule Paardencoaching en Verlies & Rouw, of een andere verdiepingsmodule paardencoaching? Wellicht kan de STAP-subsidie jou helpen om deze stap nú te zetten!

Wij hebben het één en ander uitgewerkt over de STAP-aanvraagprocedure en dit document kun je hier downloaden. Je treft een uitleg aan, de eisen die gesteld worden en de juiste links om de subsidie aanvraag te doen.

Als je nog vragen hebt, dan horen wij dit graag. Veel succes gewenst met het aanvragen van de subsidie en graag tot ziens op een opleiding bij ons! 🙂