Eind oktober zijn we gestart met de vernieuwde opleiding Teams. Deze driedaagse opleiding had als doelstelling om basisvaardigheden, kennis en kunde op het gebied van paardencoaching, algemene coaching en systemische dynamieken te combineren.

Na afloop van deze drie dagen hebben wij feedback gevraagd aan de deelnemers om te horen of deze opleiding voldoet aan de verwachtingen. De feedback die wij ontvingen was opbouwend, maar wel kritisch. Natuurlijk is dat vervelend om te horen, maar aan de andere kant was juist het opbouwende van de kritiek voor ons erg fijn en geeft dit goede handvaten om verder mee aan de slag te kunnen gaan.

De rode draad in de kritiek was dat de dagen individueel wel goed en leerzaam waren, maar er onvoldoende samenhang was tussen de drie onderdelen en er daardoor te veel versnipperde informatie was.

Voor ons is dit een goede les waar we mee aan de slag gaan. Hierbij hebben wij de deelnemers om hulp gevraagd om mee te denken met de opzet en invulling van deze dag, waarbij we de mogelijke oplossingen gaan uitwerken in de bak met de paarden. De doelstelling is daarbij dat wij zelf een goede richting op kunnen gaan met de opleiding en dat de deelnemers meer leren over hoe je bepaalde onderwerpen kunt uitwerken met behulp van paarden en wat voor waarde dit heeft. Begin 2020 gaat deze dag plaatsvinden waarna wij zeker met meer informatie komen.