Marina Schouw

Supertof dat de specialisatie richting Paardencoaching & Dementie aangeboden wordt! Ik heb de opleiding ervaren als leerzaam en als een waardevolle toevoeging aan mijn ontwikkeling tot paardencoach. Het sluit goed aan bij mijn wens om het aanbod in de ouderenzorg verder uit te breiden, en hiermee buiten de (reguliere) lijntjes te kleuren.

Voor mij is het ziektebeeld dementie niet nieuw; als beeldend therapeut werk ik al in de ouderenzorg. Maar in combinatie met de ervaringen en theorie van trainster Sieka Bos, is het een compleet beeld wat je krijgt van dementie én paardencoaching in de praktijk.

De opleiding heeft mij praktische handvatten gegeven over hoe je met ouderen in de frisse buitenlucht een ontmoeting kunt bewerkstelligen met paarden. Ik heb geleerd waar je op moet letten als je individueel met een oudere en een paard werkt, en ook waar de aandachtspunten liggen als je met een groep werkt en hen wilt laten kennismaken met het paard. Het was heel fijn om al mijn praktische vragen te kunnen stellen. Ik ben voor mijn eigen ontwikkeling heel nieuwsgierig naar nog een verdiepende module ouderenzorg en paardencoaching! 🙂

Marina Schouw-paardencoaching en Dementie