Marjolein van Oosterhout

Ik ben als een open boek begonnen aan de Basisopleiding Paardencoaching. Het eerste wat mij opviel, was de mooie locatie, gastvrijheid en gelijkgestemde medecursisten. En de heerlijke lunches van Paul zijn ook noemenswaardig!

Waar het om ging, was natuurlijk de paardencoaching zelf. Wat zijn er bij veel mensen oude wonden aan de oppervlakte gekomen. Ook tranen kwamen bij veel van ons tevoorschijn, zelfs bij mensen die zich hadden voorgenomen daar niet aan mee te doen. Kwam dat door de trainer? Nee hoor, dat was wat de trouwe viervoeters bij ons los wisten te maken, gewoon door zichzelf te zijn en hun hoef op de zere plek te leggen. Sylvia wist ons op uiterst deskundige wijze uit te leggen wat het paard liet zien. Zij geeft als het ware de vertaling van wat het paard zegt.

Het was een intensieve maar mooie opleiding die veel stof tot nadenken geeft en waarin ik vooral veel heb geleerd. De pagina’s van mijn open boek zijn wat meer beschreven, maar nog lang niet vol; er is nog zoveel te leren van de paarden (en van Caprilli natuurlijk ?)!

Marjolein van oosterhout - paardencoach