Linda Groenewegen

Nooit gedacht en verwacht wat deze opleidingen voor mij zouden gaan betekenen! Opgegroeid met paarden en inmiddels zo anders naar paarden gaan kijken. De Basisopleiding Paardencoaching heeft inzichten in mijn eigen leven verduidelijkt en mij bewuster gemaakt van hoe ik mijn leven leidde. Ik kon gebeurtenissen beter plaatsen. Zo mooi en bijzonder om te ervaren wat paardencoaching met je doet. Een passie in mij was aangewakkerd.
Vervolgens ben ik vervolgmodulen gaan doen, onder andere de opleiding Paardencoaching voor Kinderen. Als leerkracht in het basisonderwijs zag ik hoe er mogelijkheden zijn om kinderen te coachen om lekkerder in hun vel te zitten en bovenal bewustwording te krijgen van hun eigen ik. Beide opleidingen heb ik samen met mijn moeder gevolgd. Hierdoor is de band met mijn moeder sterker/hechter geworden. Een hele bijzondere ervaring.
Ook heb ik de opleiding Systemische Paardencoaching gevolgd. Ik vind het een absolute meerwaarde als aansluiting voor beide eerdere opleidingen die ik heb gedaan. Hiermee heb ik meer tools gekregen en kennis opgedaan om dieper op systemische onderwerpen te kunnen ingaan. Mooi om te zien en ervaren hoe elke keer weer de deelnemers begripvol en respectvol met elkaar omgaan.
Naast het verrijken van kennis/ervaring en het vergaren van tools ben ik gedurende deze opleiding dieper tot mijn innerlijke ik gekomen, dichter bij mijn gevoel. Ik was voor mijn beleving zo ver van mijn eigen gevoel afgedwaald dat ik op de automatische piloot draaide, in de overlevingsmodus.

Zo had ik een hele krachtige en bijzondere sessie. Een sessie die betrekking had op een periode in mijn leven van een aantal jaar geleden. Een leven met mijn familie en de boerderij. Ik had daar (letterlijk) afstand van genomen, althans dat dacht ik. Door de familieopstelling werd alles heel duidelijk in kaart gebracht en kwamen alle emoties boven. Mijn emoties, die ik weggestopt had en niet meer wilde voelen, kwamen vrijuit naar boven. Op dat moment had ik nooit durven denken en voelen dat er in mij een bepaalde onrust zou toenemen. Een onrust die leidde tot de conclusie dat ik dichter bij mezelf moest komen te staan en blijven. Het is tijd om mijn eigen koers te bepalen. Nu is mijn hele leven veranderd, ten goede van mezelf.

Linda Groenewegen - paardencoach Imala Paardencoaching