Paardencoaching voor teams

Paardencoaching is een prachtig hulpmiddel voor de ontwikkeling van individuen. Maar het kan ook heel goed worden ingezet voor de ontwikkeling van teams of groepen mensen die een relatie tot elkaar hebben. Hoe werkt het dan met meerdere mensen tegelijk in de bak en welke rol kan het paard spelen?

Prijs € 245,- Inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, syllabus en certificaat van deelname.
Duur 1 dag

Opleidingsdag Paardencoaching voor teams

Team coaching

Als je als paardencoach de vraag krijgt om een teamcoaching te verzorgen, wat ga je dan doen? Gaat het om een groep mensen dat samen werkt in een bedrijf of organisatie, of gaat het om een groep mensen dat om een andere reden regelmatig samenkomt, zoals een vriendengroep, een sportvereniging, familieleden, etc. Kenmerkend voor een team is een groep mensen dat tijd met elkaar doorbrengt en meestal een bepaald doel voor ogen heeft.

Dynamieken in groepen

  Met de paardencoaching krijg je razendsnel dynamieken boven tafel die kunnen spelen in een groep mensen. Dit heeft alles te maken met de spanning van ieder teamlid en het effect dat het heeft op de rest van de groep. Over het algemeen heeft dit met name te maken met de volgende onderwerpen:

   • communicatie
   • (natuurlijk) leiderschap
   • samenwerking
   • doelgerichtheid
   • systeem (familie-achtergrond) van iedere teamlid

  Door een paard in te zetten, krijg je direct inzicht in wat er binnen het team niet stroomt, ofwel stagneert, met betrekking tot bovenstaande aspecten. Het team krijgt daarmee veel informatie over waar het naderhand nog aan kan werken.

   

  Inhoud van de opleiding

  In deze opleiding:

  • Leer je om praktische en duidelijke werkvormen in te zetten om een team van mensen te begeleiden met behulp van een paard. Zodoende kun je in je coachpraktijk ook aan de slag met groepen mensen die willen werken aan een bepaald thema met behulp van de inzet van een paard.
  • Leer je welke thema’s en dynamieken kunnen spelen in een team en hoe je daar met behulp van het paard vorm aan kunt geven. Dit helpt je om je dienstverlening in je coachpraktijk uit te breiden met team begeleiding.
  • Leer je hoe je opvolging kunt geven aan je sessie paardencoaching door je verdere dienstverlening aan te bieden aan het team en hoe je nazorg kunt verlenen. Hiermee laat je zien dat je als professioneel coach te werk gaat.
  • Leer je wat erbij komt kijken in de vormgeving van zo’n dag of dagdeel, zodat je dit zelf ook kunt organiseren in je eigen praktijk.

  Na het volgen van deze opleiding kun je op een praktische en verantwoorde manier paarden inzetten in de begeleiding van teams en je dienstverlening als paardencoach verder professionaliseren. Bij afronding van de opleiding krijg je een certificaat van deelname uitgereikt. 

  Voor wie?

  Deze opleiding is bedoeld voor mensen die al de Basisopleiding Paardencoaching hebben gevolgd en interesse hebben om paardencoaching te gaan inzetten voor teams. De opleiding is op MBO-HBO niveau. Hierbij gaan wij niet uit van je Intelligentie Quotiënt (IQ), maar wel van je Emotionele Quotiënt (EQ), oftewel de mate waarin je in staat bent om je eigen thema’s onder ogen te zien, je kunt reflecteren op jezelf en je in staat bent om je persoonlijk te ontwikkelen.

  Door wie?

  Deze Themadag wordt gegeven door Noortje Fransen – van Driel. 

   

   

   

  Data en locatie

  De opleiding omvat 1 praktijkdag van 9.30 tot 16.00 uur en wordt gegeven op onze locatie in Barneveld. De actuele data van de opleiding kun je vinden onder de opleiding details. 

  Studiebelasting

  We vragen je om de syllabus door te nemen. De studiebelasting komt hiermee op ongeveer 2 uur.

   

  De ervaring van Dirk van Garderen

  “Integer, trouw aan het paard, eerlijk en professioneel”