Paardencoaching en Trauma – Verdieping

Eenmaal thuis in het onderwerp trauma, wil je je als paardencoach waarschijnlijk alleen maar verder ontwikkelen. Dat kan met deze verdieping! Je gaat in deze opleiding dieper in op het onderwerp trauma, je ontwikkelt je verder als professioneel paardencoach en je werkt met voorbeeldcases uit je eigen praktijk.

Prijs €745,- Inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, syllabus en certificaat van deelname.
Duur 3 dagen van 9.30 – 16.00 uur die in 1 dag en in 1 blok van 2 dagen gehouden wordt, met een tussenpoze van 2 weken.
Vorm Groep van max 10 deelnemers.
Locatie Barneveld
Trainer Jubine Nijmeijer
Studiebelasting We raden aan om tussen de blokken door praktijkervaring op te doen met je medecursisten of met proefcliënten uit je netwerk, de syllabus (meerdere keren) te lezen en eventuele andere boeken te lezen over (paarden)coaching en trauma. De studiebelasting komt hiermee op ongeveer 4 uur per week.

Trauma basis

In de basisopleiding Paardencoaching en Trauma heb je geleerd wat trauma is, waardoor het ontstaat, wat de kenmerken zijn en natuurlijk hoe je de paarden daarbij op een veilige en professionele manier kunt inzetten. Deze onderwerpen heb je je inmiddels zowel in theorie als praktijk eigengemaakt. Nu is het tijd voor een stap verder.

Trauma verdieping

In de praktijk heb je ongetwijfeld gemerkt dat paarden reageren op spanningspunten bij mensen. Vaak zit hier onderliggend trauma onder. De paardencoaching helpt cliënten enorm om te gaan herstellen en in hun eigen proces. Maar wat doet het met jou als begeleider? En hoe kun je je verder ontwikkelen op dit vlak? Er ligt nog een wereld voor je open.

In deze opleiding:

– Leer je wat verdiepende thema’s zijn bij trauma.
– Leer je herkennen wat er bij jou als begeleider kan omgaan in relatie tot trauma en in het werken met getraumatiseerde cliënten.
– Werk je verder aan het vergroten van jouw eigen lichaams-bewustzijn.
– Werk je met eigen casussen uit de praktijk.
– Ontwikkel je je verder tot professioneel paardencoach.

Tijdens de opleiding worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Na de praktijkdagen heb je verdiepende thema’s geleerd van trauma bij cliënten en hoe je verder kunt begeleiden tijdens een sessie paardencoaching. 
Deze opleiding heeft niet als doel om jou te leren hoe je trauma’s bij mensen kunt behandelen; dit is geen opleiding tot traumatherapeut of -behandelaar. De opleiding is bedoeld om je handvaten mee te geven voor de begeleiding van mensen met spanning tijdens een sessie paardencoaching en waarbij zich traumaverschijnselen kunnen voordoen.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die al Gecertificeerd Paardencoach* zijn en de nodige praktijkervaring hebben opgebouwd. Om deze module goed te kunnen volgen, heb je in de afgelopen tijd minimaal 100 uur aan paardencoaching gegeven en beschik je over voldoende casussen uit je praktijk om in te brengen tijdens de opleiding.
De opleiding is op MBO-HBO niveau. Hierbij gaan wij niet uit van je intelligentie quotiënt (IQ), maar wel van je emotionele quotiënt (EQ), oftewel de mate waarin je in staat bent om je in te leven in een ander, je persoonlijk te ontwikkelen, je bereid bent je eigen thema’s onder ogen te zien en de mate waarin je kunt reflecteren.

* Heb je elders de relevante opleidingen op het gebied van paardencoaching en/of trauma gevolgd? Dan horen we graag bij welke aanbieder je dat gedaan hebt om te kijken of er voldoende aansluiting is. Dit is van belang voor jezelf en de groep om de stof van deze module te kunnen volgen. 

Eigen paard

Indien je een eigen paard, pony of ezel hebt en graag met hem/haar wilt oefenen, is het mogelijk om deze mee te nemen naar de praktijkdagen. Op onze locatie zijn ruime stallen, weilanden en paddocks aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de trailer.

De ervaring van Yvonne S

 Ik ben weer gaan leven in plaats van dat ik door PTSS geleefd word. En het allerbelangrijkste; Ik heb weer hoop!