Voorkom uitval medewerkers

Een hogere mentale weerbaarheid dankzij de inzet van paardencoaching

Onze relaties:

logo nederlands veteranen instituut
logo nederlands veteranen instituut

Maak je medewerkers mentaal fitter

Verhoog de mentale weerbaarheid van je team
Mentale weerbaarheid is essentieel op het werk en thuis. Helaas kampen velen met een overvol hoofd en een gespannen lichaam. Hoe blijven medewerkers vitaal en mentaal sterk?

Onze vaardigheidstraining Mentale Weerbaarheid met paardencoaching biedt de oplossing.

Doorbreek patronen en verhoog het bewustzijn
Tijdens de training ontdekken je medewerkers onbewuste patronen en overtuigingen via werkvormen met paarden. Ze reflecteren, krijgen inzichten en laten vastgezette emoties los, wat hun persoonlijke ontwikkeling en mentale weerbaarheid versterkt.

Bereik bedrijfsdoelen met hernieuwde kracht
Na de training hebben je medewerkers weer contact met hun hart- en buikbrein. Ze stellen duidelijke doelen voor werk en privé, wat ook de bedrijfsdoelen ten goede komt.

 

Inhoud & prijs van de training

Deelnemers krijgen een training van 7 sessies paardencoaching in workshopvorm. Iedere workshop heeft een eigen thema dat leidt tot een betere mentale weerbaarheid. De workshops duren een dagdeel en vinden plaats in groepen van max 4 personen. Gemiddeld eens per twee weken vindt de training plaats, waardoor het gehele traject is afgerond binnen 5 maanden.

Daarnaast is bij de training inbegrepen:

 • Deelnemersmap
 • Boek Hoofd op hol
 • Certificaat van deelname
 • Koffie/thee & versnaperingen

De prijs voor deze training is € 2.750 ex btw per medewerker.

Onze Caprilli Coaches

De trainingen worden gegeven door onze Senior Caprilli Coaches. Deze collega’s zitten verspreid over het hele land waardoor er altijd een coach in de buurt van jouw bedrijf te vinden is. 

Professioneel Collega Team
Ons team bestaat uit ervaren en gecertificeerde coaches die gespecialiseerd zijn in zowel paardencoaching als reïntegratie dienstverlening. De Caprilli Coaches voldoen jaarlijks aan onze bijscholings- en intervisievereisten.

Landelijke spreiding
Doordat wij verspreid over Nederland een breed netwerk aan Caprilli Collega’s hebben, zijn wij altijd op redelijke afstand beschikbaar. Wij hebben geen wachtlijsten en zijn flexibel in de opvolging van dienstverlening. 

Gegarandeerd succes
Door de inzet van onze specialisatie paardencoaching kunnen we succes garanderen in het duurzaam mentaal fitter krijgen van medewerkers. Ons slagingspercentage in de reïntegratie dienstverlening en bij UWV-trajecten is sinds 2009 bijna jaarlijks 100%!

Voor meer informatie over onze Senior Caprilli Coaches en hun locaties, ga naar deze pagina.  

Waarom paardencoaching?

 • Uit het hoofd en in het hier en nu
 • Ervaringsgericht ipv cognitief
 • Vergroten emotionele intelligentie
 • Ontwikkelen authentiek leiderschap
 • Hoge klanttevredenheid
 • Korte trajecten
 • Relatief lage kosten
 • Geen wachtlijsten

Unieke voordelen voor jouw bedrijf

Stel je eens voor hoe jouw bedrijf eruitziet wanneer medewerkers:
Energieker en gemotiveerder 
Mentaal weerbare medewerkers hebben meer energie en motivatie, pakken taken proactief aan, en dragen bij aan een positieve werksfeer.
Minder vaak ziek door stressgerelateerde klachten
Mentale weerbaarheid vermindert stressgerelateerde klachten zoals burn-out, wat leidt tot minder ziekteverzuim en een hogere beschikbaarheid.
Beter met werkdruk en veranderingen
Medewerkers leren flexibel en veerkrachtig te zijn, waardoor ze beter presteren onder druk en zich sneller aanpassen aan veranderingen.
Meer betrokken en productief
Mentaal sterke medewerkers voelen zich meer verbonden met hun werk, wat leidt tot hogere productiviteit en betere samenwerking.

Financiële voordelen van ons programma

Bespaar op ziekteverzuimkosten
Investeren in ons programma “Mentale Weerbaarheid” betekent een aanzienlijke besparing op ziekteverzuimkosten, die gemiddeld €250 per dag per werknemer bedragen. Door de mentale weerbaarheid van je medewerkers te vergroten, verminder je het aantal ziektedagen en de bijbehorende kosten aanzienlijk.
Verminder vervangings- en reïntegratiekosten
Langdurig zieke medewerkers kosten je organisatie niet alleen veel geld, maar ook kostbare tijd. Onze training helpt deze kosten te beperken door vervangings- en reïntegratiekosten, die tot €50.000 per persoon kunnen oplopen, te verminderen. Dit zorgt voor een directe en meetbare impact op je bedrijfsresultaten.
Verhoogde productiviteit
Mentaal veerkrachtige medewerkers zijn tot wel 20% productiever. Deze verhoogde productiviteit draagt direct bij aan je bedrijfsresultaten en versterkt de concurrentiepositie van je bedrijf. Door te investeren in hun mentale weerbaarheid, zorg je ervoor dat je team optimaal presteert.
Voldoen aan reïntegratieverplichtingen
Onze training helpt medewerkers effectief reïntegreren na ziekte, waardoor je voldoet aan de UWV reïntegratieverplichting. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot zware sancties van het UWV, wat je bedrijf onnodige kosten en administratieve lasten kan opleveren. Voorkom deze sancties door te investeren in een effectieve reïntegratieoplossing.
Versterk je reputatie
Door te investeren in het welzijn van je medewerkers, versterk je je reputatie als aantrekkelijke werkgever. Dit leidt tot hogere retentie, minder personeelsverloop en lagere wervingskosten. Werknemers blijven loyaal aan een bedrijf dat in hun welzijn investeert, wat zorgt voor een stabielere en meer betrokken werkomgeving.
Resultaat
Het resultaat van investeren in onze training “Mentale Weerbaarheid” is een gezonde, veerkrachtige werkomgeving waarin medewerkers floreren en hun volledige potentieel benutten. Dit leidt niet alleen tot aanzienlijke financiële besparingen, maar ook tot verhoogde productiviteit en een sterke reputatie als werkgever.

Paardencoaching voor jouw medewerkers

Paardencoaching helpt medewerkers onbewuste blokkades te ontdekken en aan te pakken. Paarden spiegelen emoties en gedrag, wat leidt tot waardevolle inzichten en ontspanning.

Bekijk onze animatiefilm ‘Hoofd op hol’ om te zien hoe paardencoaching jouw medewerkers en team kan ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei.

Referenties

Referentie:

“Caprilli coaching is mij voor mij als HR professional vanuit verschillende invalshoeken een hele waardevolle supplier in mijn totale coaching en ontwikkelingsaanbod! Vanuit diverse rollen heb ik Caprilli ingezet op uiteenlopende casussen.

De rode draad hierin is een ultieme vorm van maatwerk en de totaal andere invalshoek dan bij reguliere coaching. Waar je normaal gesproken zelf na moet denken en onder woorden moet brengen wat de drempel in je herstel of ontwikkeling is, wordt hier vanuit de spiegel van het paard tot de kern gegaan.

Soms weet je gewoon zelf niet meer waarom het niet lukt en je vastloopt. Met het paard kan je er niet omheen draaien en komen er gesprekken op gang die je écht verder brengen. Wat ik hierin altijd belangrijk vind is dat de coaches bij Caprilli geen ‘paarden liefhebbers zijn, die zijn gaan coachen’, maar ‘goede coaches zijn die de intuïtie van een paard gebruiken’.

Ik zou het echt aanraden bij langdurige verzuim trajecten, preventie voor medewerkers die dreigen vast te lopen of mensen die een stap willen zetten, maar er iets is wat je niet onder woorden kan brengen wat die ontwikkeling of herstel tegen houdt.

Ik zeg; ga het gewoon ervaren! Deze trajecten brengen écht verandering!“

Marieke Faro – Modderkolk, Learning & Development specialist, De Graaf Bakeries

Referentie:
“Wat paardencoaching met je doet, kan ik uit eigen ervaring bevestigen;
ik vond het ongelooflijk bijzonder, opmerkelijk, fijn en intens om te merken hoe spot-on het paard fysieke, energetische en mentale blokkades spiegelt. Het paard oordeelt niet en zorgt ervoor dat je op een veilige en vriendelijke manier meer ruimte en inzicht krijgt in jouw werkelijke behoeften. 

 Als arbeidsdeskundige spreekt het mij aan dat Caprilli niet pretendeert dat paardencoaching de heilige graal is voor de oplossing van alle worstelingen waar een mens mee te maken krijgt. Zij vinden het net als ik belangrijk om op de hoogte te blijven van resultaten van wetenschappelijk onderzoek dat van belang kan zijn voor dienstverlening aan cliënten. Ook werken zij samen met dier-deskundigen en psychologen om de zorg en het welzijn van zowel paarden als cliënten optimaal te borgen.”

M. van den Berg, arbeidsdeskundige, NVvA 

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze training geschikt?

De training Mentale Weerbaarheid is geschikt voor medewerkers die last hebben van stress, niet lekker in hun vel zitten of niet goed in hun functie zitten en daardoor dreigen uit te vallen. Ook medewerkers die al zijn uitgevallen wegens ziekte, kunnen deelnemen aan de training.

Kan ik ook meerdere medewerkers aanmelden?

Jazeker kan dat! Afhankelijk van het aantal deelnemers dat aangemeld wordt, zullen we groepjes van maximaal 4 personen vormen. 

Hoe gaat de intake in z'n werk?

Stuur een mail aan info@caprillicoaching.nl om je medewerker aan te melden en vermeld daarbij in welke plaats hij of zij woont. We koppelen de medewerker aan de dichtstbijzijnde Caprilli Coach waar het traject uitgevoerd gaat worden. De coach neemt contact op met de medewerker voor het intakegesprek.

Wat als een medewerker ziek wordt?

We gaan er van uit dat mensen in staat zijn om de hele training te volgen. Deelnemers mogen maximaal 1 sessie missen om toch een certificaat van deelname te krijgen. De voorkeur heeft het natuurlijk dat deelnemers alle workshops volgen. Dit is belangrijk om de effectieve werking te kunnen garanderen.

Wat als een medewerker bang is of niets met paarden heeft?

Dat is geen probleem! Vanaf het eerste moment zullen deelnemers merken dat er geen kwaad zit in paarden. Ze willen hun ‘tweebenige kuddegenoot’ alleen maar helpen om weer fit te worden, om samen te kunnen vluchten. Uiteraard werken we met brave en betrouwbare paarden. Bovendien gaat alles vanaf de grond en wordt er niet op de paarden gereden of gezeten.

Caprilli: dé specialist in paardencoaching van Nederland

Sinds 2008 begeleidt Caprilli mensen om weer in balans te komen door middel van paardencoach trajecten. We kunnen oprecht zeggen dat wij hier specialist in zijn. Daarnaast zijn wij de grootste opleider op het gebied van paardencoaching in Nederland. Deze beide werkvelden versterken elkaar en dit heeft ervoor gezorgd dat we allround op hoog niveau en professioneel ontwikkeld zijn.

Wij werken zowel bij de reïntegratie dienstverlening als ook bij de opleidingen samen met ervaren collega’s die ieder specialist en praktiserend zijn in hun vakgebied. Zo hebben wij onder andere veel kennis in huis rondom trauma en ptss, ondernemerschap, coaching, systemisch werk en op het gebied van diverse zorgvragen.
Voor de reïntegratietrajecten werken we samen met het UWV, GGZ, gemeenten, bedrijven, instellingen en particulieren. Kwaliteit staat altijd voorop; bij de reïntegratie trajecten halen wij bijna jaarlijks een slagingspercentage van 100%! Daarnaast zijn wij voor de opleidingen gecertificeerd door de NRTO en het CRKBO.