Paatd en Ruiter

Outplacement

Om je ideale baan te vinden, moet je soms een hindernis nemen. Door te blijven zitten op de plek waar je zit, zal er waarschijnlijk niets gaan veranderen. Kom je uit je comfortzone, dan ben je weer in beweging en in staat om te groeien en bloeien.

Heftige ervaring
Het lastige aan veranderen is dat wij mensen dat niet makkelijk doen. We zijn bekend met het vertrouwde en er moet vaak iets gebeuren voordat we in beweging komen. Dat wat er moet gebeuren, is vaak iets heftigs, anders kiezen we liever voor veiligheid en gemak. Een burn-out is over het algemeen wel een heftige ervaring waarbij je je realiseert dat het zo echt niet langer kan. Er moet iets veranderen, anders blijf je je leeg voelen en een gebrek aan energie houden. In die zin heeft een burn-out of andere gebeurtenis een positieve invloed; je komt weer in beweging.

Van je hoofd naar je hart
Wat vervolgens nodig is om een goede keuze te maken voor wat je wél wilt, is dat je leert om weer in contact te zijn met je intuïtie of gevoel. Dat je je hoofd-, hart- en buikbrein leert kennen en deze op een zuivere manier met elkaar laat communiceren. Dan ben je in staat om de voor jou ideale beslissingen te maken en wordt de weg naar jouw ideale baan een stuk makkelijker.
De paarden gaan je spiegelen in waar jouw spanning zit. En dus waar je nog stappen kunt maken om dat los te laten. Het hervinden van je balans, in contact zijn met je eigen ik en het opnieuw voelen stromen van je energie, gaan ervoor zorgen dat je de juiste stappen zet. Doordat je inzichten krijgt in welke baan of welk werk het beste bij je past, ga je dat ook uitstralen. Ga je vervolgens solliciteren bij een bedrijf, dan is de kans groot dat ze jou wel zien zitten als nieuwe medewerker.

Overleg met je werkgever
Het is goed om met je werkgever in gesprek te gaan over de mogelijkheden om van baan te veranderen. Vaak vindt dit gesprek plaats na een periode van ziekte of reïntegratie, maar dit hoeft natuurlijk niet. Het is sterk om op voorhand al aan te geven dat je de situatie graag wilt veranderen. Dat dat belangrijk is voor jouw welzijn, en dus ook voor je werkgever. Dat zal je werkgever waarschijnlijk op prijs stellen en met je meedenken over de te nemen vervolgstappen. Door op een fijne manier afscheid van elkaar te nemen en heldere afspraken te maken over wat er wel of niet geregeld gaat worden, kun je allebei weer verder.

Beschikbaar budget
Je werkgever heeft budget beschikbaar om jou als werknemer te helpen bij je outplacement. Werkgevers zijn namelijk verplicht om ervoor te zorgen dat hun personeel niet in de uitkering komt bij het UWV en het UWV controleert daar ook op dat je werkgever zorgvuldig heeft gehandeld. Weet ook dat er vaak opleidingsbudget beschikbaar is om jou te helpen een andere baan te vinden waar je gespecialiseerde kennis voor nodig hebt. Als dit jou helpt om sneller een baan te vinden die bij je past en waarin je duurzaam aan het werk kunt zijn, dan zal je werkgever dat altijd (moeten) betalen. Je kunt je manager dus gerust vragen om een traject met de paardencoaching en een eventuele opleiding te vergoeden.
Soms wordt daarbij aangegeven dat werkgevers alleen met hun eigen gecontracteerde partijen werken. Maar het is met name van belang dat JIJ je goed voelt bij het traject dat je gaat doen en als dat een traject met de paardencoaching is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je werkgever kan jouw belang dan alleen maar volgen.

Offerte
Als je toestemming hebt van je werkgever om een traject te doen met de paarden, dan maken we een afspraak voor een kennismaking. Afhankelijk van de plaats waar jij woont, koppelen we je aan de dichtstbijzijnde Caprilli Coach bij jou in de buurt. Over het algemeen bieden wij voor mensen in deze situatie een traject aan van 7 sessies paardencoaching voor ‘outplacement’. De looptijd is dan ongeveer 4 maanden. Zit je echter niet lekker in je vel en is er meer nodig om op een goede manier het bedrijf te verlaten, dan kan daar een traject ‘balans’ aan vooraf gaan van ook 7 sessies paardencoaching. Dan is de totale looptijd ongeveer 9 maanden dat jij weer lekker in je vel zit en kunt solliciteren op een andere baan. Uiteraard kunnen we daar van afwijken als voor jou iets anders geldt. Wij maken met alle plezier een offerte op maat.