Modulaire trajecten

De modulaire trajecten van het UWV zijn speciaal bedoeld voor mensen met een ‘grote afstand tot de arbeidsmarkt’. Je herkent je er misschien wel in dat je al langere tijd thuis zit en amper nog buiten de deur komt. De reden dát je thuiszit heeft waarschijnlijk te maken met klachten op het gebied van burn-out, trauma, depressie, angsten, energiegebrek, onzekerheid en dergelijke. Vaak horen de uitkeringsvormen Ziektewet, Wia, Wao, Wajong en dergelijke daarbij. Dan lijkt één van de volgende trajecten jou op het lijf geschreven.

Binnen de modulaire trajecten kent het UWV de volgende vormen:
Participatie Interventie: hier ga je de eerste stappen zetten om weer meer in balans te komen en mondjesmaat activiteiten buiten de deur te ondernemen. Er wordt niks overhaast; alles is gericht op ontspanning en herstel van lijf en geest. Het doel is om je weer meer te laten deelnemen aan de maatschappij, op je geheel eigen manier.

Bevorderen Maatschappelijke Deelname: hier ga je al meer aan de slag met georganiseerde activiteiten buiten de deur. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij een club of vereniging in de buurt, vrijwilligerswerk oppakken of een leuke stageplaats zoeken bij een bedrijf of organisatie die je aanspreekt. Het doel is om je deelname aan de maatschappij te vergroten en weer meer richting arbeidsmarkt te bewegen.

Begeleiding bij Scholing: deze trajectvorm is speciaal bedoeld voor mensen die een opleiding volgen en wat extra begeleiding kunnen gebruiken om de opleiding vol te houden en af te ronden. Het doel is dus om een certificaat of diploma te behalen.

Paardencoaching
Uiteraard speelt de paardencoaching een belangrijke rol in deze trajecten, het is tenslotte onze specialisatie. Met behulp van het paard word je meer ontspannen, kom je beter in je vel, ervaar je meer energie en krijg je weer meer zin in het leven en om activiteiten buiten de deur te ondernemen. In de loop van het traject zul je merken dat de paarden steeds meer ontspanning laten zien in reactie op jou als je bij ze in de bak komt staan; ze vinden je een fijne ‘tweebenige kuddegenoot’ die gezond en sterk is!

Ja, ik wil dit! Hoe kan ik me aanmelden?
Laat je UWV contactpersoon weten dat je een traject met de paardencoaching bij Caprilli wilt doen. Dan zal je geadviseerd worden om een afspraak met ons te maken voor een persoonlijk gesprek. Dit plannen we bij de dichtstbijzijnde Caprilli Coach in jouw regio. Zo kun je gelijk kijken of je een klik hebt met deze coach en ga je bespreken hoe het traject er voor jou uit kan zien. Wij maken een traject altijd ‘op maat’.

Heb je nog vragen, neem graag contact op via info@caprillicoaching.nl.