Iro

Traject Naar Werk

Voor het UWV voeren wij diverse trajecten uit. Hier beschrijven we wat een traject Naar Werk bij ons inhoudt.

Een traject Naar Werk kan ingezet worden voor mensen die inmiddels een traject Werk Fit achter de rug hebben en/of die er weer aan toe en in staat zijn om aan het werk te gaan. Wij begeleiden dan bij het vinden van een (parttime) baan, eventueel in combinatie met het starten van een eigen onderneming.

Het UWV geeft de vrije hand in de begeleiding van een traject Naar Werk. Het doel is om binnen de vastgestelde periode een dienstbetrekking te vinden en/of een zelfstandige onderneming te starten/runnen.

In al onze dienstverlening in de begeleiding van mensen, beginnen wij met het bepalen van welke mate van balans jij al hebt en in hoeverre dit nog verstevigd kan worden. Is je balans namelijk nog te instabiel, dan heeft het niet zoveel zin om een baan te zoeken of om je eigen onderneming te starten; de kans dat je een terugval krijgt is heel groot.

Paardencoaching
De specialiteit van ons als reïntegratiebureau is het inzetten van een paard als spiegel voor mensen (paardencoaching). Paarden reageren heel puur en direct op de energie die iemand bij zich draagt en uitstraalt. Ben je gespannen, dan reageert het paard daarop. Ben je open en ontvankelijk, dan merk je dat ook terug in de reacties van het paard.

Het is paarden eigen om blokkades op te sporen bij jou als tijdelijke kuddegenoot, want dat is in de beleving / natuur van paarden belangrijk om samen te kunnen vluchten. Als het paard merkt dat de energie bij jou ergens niet helemaal stroomt, dan ziet hij/zij dit als een blokkade en zal het proberen om je hierbij te helpen. Meer informatie over hoe paardencoaching werkt, kun je elders vinden op deze website.

Door via het paard mogelijke blokkades op te sporen die bij jou spelen, krijgen we heel snel concrete inzichten in waar het vastloopt en wat ook doorwerkt in je dagelijkse dag. Door eenvoudige oefeningen te doen en uitleg te krijgen over hoe je hier thuis mee verder kunt, ben je actief bezig met het verbeteren van je persoonlijke situatie en het hervinden en verstevigen van je balans.

Wat zou je willen?
Niet de vraag ‘Wat heb je voorheen gedaan aan opleiding en werk?’, maar de vraag ‘Wat zou je willen met opleiding en werk?’ is in onze beleving het meest relevant. Veel mensen zijn vandaag de dag bezig met zingeving en het terugvinden van plezier en ontwikkelingsmogelijkheden in werk. Door hier op te focussen, zul je direct merken dat je meer (positieve) energie en zin krijgt om aan de slag te gaan.

Doordat via de paardencoaching blokkades worden weggenomen, ben je vrijer in je denken welke richting je op wilt en je voelen waar je enthousiast over wordt. Met behulp van de paarden leer je om steeds je denken en voelen met elkaar in contact te houden en van daaruit in beweging te komen. Dat houdt concreet in dat je stappen gaat zetten in de richting die je wilt. Uiteraard gebruik je daar wel je ervaring, kennis en kunde bij die je al hebt opgebouwd in de afgelopen jaren.

Op zoek naar werk
Het is tegenwoordig heel makkelijk om online sollicitaties uit te sturen. De kans dat je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek, is echter klein. De reden hiervoor is dat je ‘één van de velen bent’ die solliciteert. De meeste kans om ergens binnen te komen, maak je als je je persoonlijk gaat voorstellen. Uiteraard doe je dit goed voorbereid door op een motivatiebrief je punten kort en bondig te noteren waarom je juist bij dit bedrijf of deze organisatie aan de slag wilt. Je schiet dus niet met losse hagel, maar gaat veel gerichter op je doel af, waarmee je je kans om binnen te komen aanzienlijk vergroot. Bij deze gerichte vorm van solliciteren, gaan we ook jouw en ons netwerk actief inzetten om je kansen nog meer te vergroten.

Kom je uit een traject Werk Fit of anderszins uit een re-activatie traject, dan is het een goede mogelijkheid om eerst jezelf aan te bieden als vrijwilliger bij de organisatie of het bedrijf van je keuze. Dit is laagdrempelig en biedt aan alle partijen voordeel. Veel ondernemingen staan hier open voor, wat jou de mogelijkheid geeft om binnen te komen en jezelf te laten zien en te bewijzen wat je kunt.

Eigen onderneming
Het aantal zzp’ers groeit gestaag in Nederland. Wat voor veel mensen ook steeds belangrijker wordt, is dat je je dienstverlening of product op je ‘eigen wijze’ aan de man kunt brengen. Het geeft veel voldoening en vrijheid om je in te zetten voor je eigen onderneming, zeker als je daarmee iets te bieden hebt aan andere mensen.

Uiteraard zitten er ook uitdagingen aan het zelfstandig ondernemerschap. Toch zijn deze meestal goed te overzien en hoeven ze geen belemmering te vormen om van start te gaan. Stap voor stap ga je je eigen bedrijf opzetten of uitbreiden. Met onze praktische hulp en begeleiding, kun je al snel je eerste succes boeken. Ook het combineren van een deeltijdbaan en deeltijd onderneming hoort tot de mogelijkheden. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van (startende) ondernemers.

Ja, ik wil dit! Hoe kan ik me aanmelden?
Je kunt beginnen door bij je contactpersoon van het UWV aan te geven dat je een traject met de paarden bij Caprilli wilt doen. Dan zal je geadviseerd worden om een afspraak met ons te maken voor een persoonlijk gesprek. Dit plannen we bij de dichtstbijzijnde Caprilli Coach in jouw regio. Zo kun je gelijk kijken of je een klik hebt met deze coach en ga je bespreken hoe het traject Werk Fit er voor jou uit kan zien. Wij maken een traject altijd ‘op maat’.

Voor meer informatie, neem graag contact op via info@caprillicoaching.nl.