Referenties opleidingen Paardencoaching

Wat een rijke ervaring, zo puur, eerlijk en krachtig met het paard als spiegel voor jezelf en anderen. Ik heb persoonlijk mogen ervaren wat paardencoaching met je doet. Het heeft me bewust gemaakt van wat er dieper gelegen gaande is (gevoelens, gedachten, gedrag, ervaringen en systemische invloeden). Bewustwording is de sleutel tot verandering en die veranderingen zijn heel subtiel, natuurlijk, ‘menseigen’ zeg maar… De nieuwe inzichten en vooral het positieve effect op mij en anderen heeft mij doen stimuleren paardencoaching in te zetten om anderen te helpen in hun persoonlijke proces. Eigenlijk ben ik heel dankbaar voor het feit dat ik de opleiding bij Caprilli Coaching & Training heb gevolgd. Ik zie het als een cadeautje voor mezelf en ieder die bij het paard komt te staan. Het mooie van deze opleiding is dat het vooral praktijkgericht is, veel oefenen, ervaren en leren van en met elkaar. Paardencoaching leer je niet uit een boekje maar vooral door te doen en te ervaren. Bedankt Sylvia, Paul en ieder die aanwezig was.
Regina Helfrich, deelneemster aan de Basisopleiding Paardencoaching


Toen ik voor het eerst van het bestaan van paardencoaching hoorde, keek ik er in eerste instantie een beetje sceptisch tegenaan. Paarden inzetten om mensen te coachen? Ik moest het eerst zien, dan geloven. Dat heb ik dan ook gedaan, en ik was met stomheid geslagen. Nadat ik een dagje als gastcliënt had meegelopen tijdens een van de opleidingen waarbij ik hele indrukwekkende dingen heb gezien, ben ik verliefd geworden op het paardencoachingsvak en ben ik mij hier steeds meer in gaan verdiepen. Ik heb mij ook ingeschreven voor de Basisopleiding Paardencoaching en dit heb ik als zeer leerzaam ervaren en ik vond het heel indrukwekkend! De sfeer tijdens de opleiding en tussen de deelnemers was ontzettend leuk en ontspannen. Ik heb veel over mijzelf en anderen geleerd, en hoe bijzonder het paard is en het ons zeer goed kan helpen. Mijn complimenten aan Sylvia en Paul, ik heb de begeleiding heel fijn en leerzaam gevonden! En vooral knap hoe je dit vak over kunt brengen op iedereen! Momenteel ben ik mij verder aan het ontwikkelen als paardencoach, en hoop ik in de toekomst als zelfstandig ondernemer aan de slag te kunnen gaan. Tijdens de verdiepingsblokken zul je me vast nog wel tegen gaan komen!
Marjolein van Muijen, deelneemster aan de Basisopleiding Paardencoaching


Gedicht over Paardencoaching
Ik heb een nieuwe liefde ontmoet.
Het voelt als een virus.
Ik ben helemaal besmet, dat is wat het met mij doet.
Mijn gevoel ligt daardoor nu volkomen overhoop.
Daarbij merk ik dat ik hem soms nog ontloop,
want deze relatie voelt voor mij toch nog wat onzeker.
Helemaal wanneer hij mij vanuit zijn ooghoeken begluurd.
Wat zou hij van mij vinden, mijn uitstraling, mijn kleding, mijn haar?
Ik ben nog voorzichtig aan het aftasten, het voelt nog wat raar.
Ondanks dat wij elkaar nog maar zo kort kennen en helaas niet zo vaak kunnen zien,
is er al veel met mij gebeurd.
Ik ben door hem overstelpt met cadeaus.
Hij omringt mij vooral met Liefde en inzicht, en blijft daarbij gelukkig zichzelf.
Hij doet dit in de vorm van geeuwen, dan smakt hij wat, soms kijkt hij alleen en trilt dan wat.
Hiervoor wist ik niets van dit bestaan en de betekenissen af.
Alles werd wakker geschud in mijn hoofd en lijf.
Het raakte diep mijn hart waarin hij een speciaal plekje kreeg.
Geboeid door de kracht en schoonheid die hij heeft.
Lieve Wincky, bedankt voor de oprechte paardenliefde die je mij geeft!
Grote knuffel,
Esther Arensman, deelneemster aan de Basisopleiding Paardencoaching  


De basisopleiding bij Caprilli Coaching is een absolute aanrader voor wie kennis wil maken met dit vak, maar ook aan hun eigen bewustwordingsproces “toe zijn”. De opleiding geeft je heel veel specifieke kennis over hoe een paard te lezen, te vertolken en andere praktische zaken, en tegelijkertijd “groei” je zelf door de (oefen)sessies en de interactie met de medecursisten. De mogelijkheden paardencoaching toe te passen zijn groot en deze opleiding geeft daar veel inzicht in en handvaten voor. Complimenten aan Sylvia; onder haar rustige, heldere en overzichtelijke leiding en met haar brede kennis en inzichten, krijgt iedereen de ruimte om tot zijn recht te komen en om zo het vak paardencoaching voor ieder een eigen vorm te kunnen geven.
Lotte Speksnijder, deelneemster aan de Basisopleiding Paardencoaching


Dat er een wereld voor me open zou gaan, had ik toen ik begon met de opleiding voor paardencoach, niet kunnen bedenken. Wat is het mooi en ontroerend om te zien en te ervaren wat paarden je kunnen laten zien en kunnen oplossen voor je. We hadden een hele fijne groep mensen die fantastisch begeleid zijn door Sylvia en haar man Paul. Warm, betrokken, zeer kundig in het coachen en het begeleiden van de cursisten. Zelf heb ik ervaren dat een sessie met een paard nog weken door werkt, dat het leidt naar nieuwe inzichten. Hun gedrevenheid maakte dat we steeds enthousiaster werden om het ook te gaan doen. De opleiding bestond vooral uit het ervaren om gecoached te worden en om zelf te leren coachen. Best eng om te doen voor de groep, maar ze weten je zoveel zelfvertrouwen te geven dat je het toch aandurft. Ik zal deze opleiding zeker aanbevelen. Het is zo waardevol om deze dieren in te kunnen zetten en het is een opleiding waarmee je meteen wat kunt gaan doen voor anderen en die bij jezelf ook veel losmaakt en opruimt. Sylvia en Paul bedankt, voor mij was het een keerpunt in mijn leven. Ik heb het gevoel dat ik er echt wat mee kan gaan doen.
Sonja van Harmelen, deelneemster aan de Basisopleiding Paardencoaching


Al langer was ik van plan om mijn liefde voor de paarden te combineren met het werk dat ik graag doe: het begeleiden van medewerkers in de organisatie waar ik een leidinggevende functie heb. Het doel wat ik wil bereiken is: het begeleiden van mensen in het ontwikkelen van hun managementvaardigheden. In de opleiding systemische paardencoaching bij Caprilli Coaching & Training vond ik wat ik zocht in mijn zoektocht naar een goede opleiding. De opleiding heb ik voor een deel gedaan met mijn eigen paard. Inmiddels werk ik regelmatig als paardencoach en combineer dit ook af en toe met mijn werk. Samen met de opleiding familieopstellingen bij het Centrum voor Systemische Opstellingen die ik daarna ben gaan volgen, kom ik al aardig dichtbij het doel dat ik nog steeds wil bereiken. De opleiders Sylvia Bosveld en Elmer Hendrix zijn deskundig en enthousiast. En ikzelf heb mede door de opleidingen een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt waar ik erg blij mee ben!
Marijk van der Hoek, deelneemster aan de opleiding Systemische Paardencoaching