Opleidingen tot Gecertificeerd Paardencoach

Goed beslagen ten ijs

Om als paardencoach aan de slag te gaan, wil je goed beslagen ten ijs komen. Natuurlijk weet je al het een en ander van hoe paarden reageren op mensen, maar wat ze precies bedoelen blijft nog altijd gissen. En zolang je niet zeker bent van wat ze mogelijk bedoelen, zo lang zul jij ook niet zeker zijn van jezelf. En dat voelt de cliënt voor wie jij de paardencoaching wilt inzetten.

Professionele coach

Behalve dat je de vertaling maakt van paard naar cliënt, komt er nog meer kijken bij het zijn van een professionele paardencoach. Je wilt namelijk ook een goede coach zijn met de juiste vaardigheden om in een kennismakingsgesprek te achterhalen welke verwachtingen en behoeften je cliënt heeft. Of om te gaan met weerstand die vroeg of laat kan opduiken bij je cliënt. En misschien moet je verslaglegging doen voor je opdrachtgever. Kortom, algemene coachingsvaardigheden zijn onmisbaar voor een professionele paardencoach.

Essentiële vaardigheden

Door je te ontwikkelen op diverse vlakken waarmee je in aanraking komt tijdens paardencoaching, ben je goed voorbereid om straks cliënten te gaan begeleiden met behulp van de paarden. Door onze jarenlange ervaring weten wij welke vaardigheden het meeste van pas komen en hebben deze ‘samengevat’ in een aantal opleidingen om je te ontwikkelen tot professionele paardencoach. Hiervan hebben we specifieke pakketten gemaakt, zodat jij kunt kiezen voor de richting waarin je je wilt ontwikkelen.

Hieronder vind je de opleidingen per pakket:

** Heb je al ergens anders een opleiding coaching vaardigheden gedaan of in het bedrijfsleven coaching ervaring opgebouwd, dan kun je vrijstelling krijgen voor deze module.

Daarnaast kun je kiezen voor de volgende richtingen:

Bij het afnemen van een pakket krijg je 10% korting op de totaalprijs! Dat is nog eens een mooie meepakker!
Wil je liever een enkele opleiding volgen? Geen probleem, je kunt elke opleiding los bij ons volgen, net waar je interesse naar uitgaat en waar je tijd en geld voor hebt. En ook dan kun je toewerken naar het Gecertificeerd Paardencoachschap, het is maar net wat je daar zelf in wilt en kunt.

Opleiding Gecertificeerd basis Paardencoach
Opleiding Gecertificeerd Kinder Paardencoach
Gecertificeerd Systemisch Paardencoach
Dementie

▼ Recensies opgeleide coaches

Dirk van Garderen 1012-125319-9591_GM

Dirk van Garderen

Basisopleiding Paardencoaching Na elders een tweetal coachopleidingen…
Jorien Middelkamp-1

Jorien Middelkamp

Basisopleiding Paardencoaching In maart 2018 ben ik naar de…
Alice Kempeneers-1

Alice Kempeneers

Basisopleiding paardencoaching In oktober 2019 gestart met de…

Mirjan Tielemans

Wat een ervaring. Basis 1 en Basis 2 met systemisch Coachen. Mijn…
Referenties Paardencoaching

Angelique van Hulst

Basis- en systemische paardencoaching Ik ben best een tijd op…
Marjolein van oosterhout - paardencoach

Marjolein van Oosterhout

In de zomer van 2020 ben ik als een open boek begonnen aan de…

Mia Euwes

Basisopleiding en systemisch paardencoaching. In 2015 heb ik…