Workshop Paardencoaching Nieuw

Het is heel bijzonder om je te laten spiegelen door een paard. Waarom? Omdat je dan gelijk weet waar de spanning in je lichaam vast zit. En dus waar je blokkades zitten, want dat gaat met elkaar gepaard. Denk je al te weten waar je mee loopt of met welke thema’s je dealt? Grote kans dat je jezelf verteld hebt waar dat mee te maken heeft.
Onze ervaring is dat de paarden altijd direct naar het échte pijnpunt gaan en niet naar het punt wat jij er van hebt gemaakt. Paardencoaching is dus best confronterend. Want hoe vaak word je je bewust gemaakt van de echte thema’s waar je mee loopt? 

Prijs €245,- Inbegrepen zijn koffie/thee en versnaperingen.
Duur 1 dagdeel (ochtend)

Dat wat vast zit

Van mensen nemen we meestal niet zo veel aan. Niet van je partner, ouders, psycholoog, baas, vriend, vriendin. En ook niet van jezelf. We luisteren wel naar anderen en hun adviezen, maar écht iets tot je door laten dringen? Totdat je bij het paard staat. Die reageert al in de eerste paar seconden op dat wat er bij jou niet stroomt, oftewel dat wat vast zit. Dat is namelijk wat paarden doen; ze willen jou als ‘tweebenige kuddegenoot’ zo snel mogelijk ontspannen hebben, zodat ze zich samen met jou veilig kunnen voelen. Om samen te zijn of om samen te vluchten. De vertaling van de paardencoach helpt je om het gedrag en de reacties van het paard te begrijpen en te interpreteren op jezelf.

Workshop

In de workshop krijg je de gelegenheid om een eigen sessie met het paard te doen. Dus je komt in de bak bij het paard te staan die reageert op jouw spanning. De coach begeleidt dat. Daarnaast zie en ervaar je ook de sessies van de andere deelnemers. We werken met maximaal vier deelnemers in een workshop.
Het zal je opvallen en verbazen dat één en hetzelfde paard steeds iets anders weerspiegelt op de uitstraling van de persoon die in de bak staat. Dat is ook logisch, want iedereen zit anders in elkaar en heeft eigen spanningen. Dan zie je met eigen ogen dat het paard zuiver de uitstraling van jou en de andere ‘tweebenige kuddegenoten’ weerspiegelt overneemt en loslaat. Dat is bijzonder.

Wat kun je daar mee?

Ten eerste zal het paard je helpen om bij je eigen pijnpunt en blokkade uit te komen. Bewustzijn daarin helpt je om de vervolgstap te kunnen zetten, namelijk dat je iets gaat veranderen aan de situatie waar het over gaat. Of niet, daar ben je natuurlijk vrij in.
Ten tweede zul je merken dat er iets gebeurt in je lichaam. Het paard neemt spanning van jou over en laat dit los, maar jij ontvangt dus ook energie van het paard. En die is altijd zuiver, want paarden kunnen geen spanning vasthouden. Je komt dus letterlijk meer ontspannen uit de sessie. Ook dit gaat je helpen om vervolgstappen te zetten in jouw dagelijkse dag.
Deelnemers die zich inschrijven voor een workshop, hebben over het algemeen te maken met trauma en ptss, lopen tegen een bepaald thema aan, willen of moeten iets veranderen in hun werk- of privésituatie, en dergelijke. Doordat je elkaar niet kent, geeft dit al gauw een vertrouwd en veilig gevoel. Het is bijzonder om te ervaren dat iedereen wel met de nodige spanning loopt en je daarin echt niet de enige bent. Zo ontstaat er begrip, saamhorigheid en ondersteuning.

Data en locatie

De workshop omvat een dagdeel van 9.30 tot 12.30 uur die gegeven wordt op onze locatie in Barneveld. De actuele data kun je vinden onder de details.

 

De ervaring van Dirk van Garderen

“Integer, trouw aan het paard, eerlijk en professioneel”