Ik ontvang een uitkering via de gemeente


Als je een uitkering ontvangt via de gemeente (wmo, participatiewet, bijstand) dan zijn er mogelijkheden om een traject met de paardencoaching bij ons aan te vragen die dan door de gemeente vergoed wordt.

Eigen beleid

Het ingewikkelde aan gemeentes is dat ze ieder een eigen beleid hebben voor de begeleiding aan mensen waar ze mee te maken hebben. Er zijn diverse ‘potjes’ met geld die in meer of mindere mate besteed worden aan de verschillende doelgroepen. De enige manier om er achter te komen of er mogelijkheden zijn, is door te vragen.

Actief deelnemen

Je kunt het beste even mailen of bellen met je contactpersoon bij de gemeente en aangeven dat je weer actief wilt gaan deelnemen aan de maatschappij of arbeidsmarkt. En dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. De gemeente houdt er van als je laat zien dat je pro-actief en gemotiveerd bent om in beweging te komen. Ze zullen dan gaan kijken naar de mogelijkheden die er zijn.

Erkend reïntegratiebureau

Het helpt als je aangeeft dat wij een officieel erkend reïntegratiebureau zijn en veel voor het UWV werken. We zijn ook in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk dat belangrijk is om voor het UWV en andere overheidsorganisaties te kunnen werken. De gemeente weet dan dat wij ervaring hebben met de doelgroep waar je waarschijnlijk onder valt. En dat wij jaarlijks ge-audit worden op de resultaten die we behalen met cliënten en ons klanttevredenheidscijfer goed is.
Wij behalen jaarlijks een cijfer tussen de 8,2 en 8,9 en zijn daar best heel trots op!

Motivatie

Als je contact gaat opnemen met je gemeente, zorg dan dat je goed voorbereid bent en je motivatie helder op papier hebt staan. Dat helpt om je bedoeling en vraag duidelijk te maken en dat is prettig voor de gemeente als ze een traject bij ons willen inkopen. Als je hulp nodig hebt bij het schrijven van je motivatie, dan willen we je daar met alle plezier bij helpen. Neem daarvoor even contact met ons op.

Van start

Is je gemeente inmiddels akkoord dat je een traject met de paardencoaching bij ons mag doen, dan gaan we van start door een afspraak te plannen met de Caprilli Coach die het dichtste bij jou in de buurt zit.