Praktijk Assessment

Een traject Praktijk Assessment is speciaal bedoeld voor mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ voor wie niet precies duidelijk is bij welke begeleiding je het meeste baat hebt. Waarschijnlijk heb je een uitkering zoals Ziektewet, Wia, Wao, Wajong of iets dergelijks en ben je al een tijdje niet actief geweest in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. De redenen hiervoor kunnen heel divers zijn en soms is het moeilijk om te bepalen waar je nou echt baat bij zou hebben om je te helpen weer actief te worden. Daarvoor is de trajectvorm Praktijk Assessment uitgevonden. Binnen dit traject hebben we namelijk de gelegenheid om samen uit te zoeken:

  • waar je interesses naar uitgaan
  • of je nog terug kunt of wilt naar je voormalige werk
  • welke (on)mogelijkheden je hebt om werk te verrichten
  • welke beperkingen we rekening mee moeten houden
  • welke werkbelasting je aan kunt
  • hoe je je handhaaft in een werksituatie
  • welke studierichting voor jou gewenst is
  • en alles wat nog meer te onderzoeken valt om jou te helpen weer actief te worden

Paardencoaching
Uiteraard zetten wij ook hierbij de paardencoaching in, het is tenslotte onze specialisatie. Met behulp van het paard gaan we onderzoeken hoe jouw balans is, welke mate van spanning je met je meedraagt, hoe je psychische en lichamelijke gesteldheid is en uiteraard waar jouw hart naar uitgaat. Het paard zal feilloos gaan weerspiegelen welke mogelijke blokkades er bij jou zitten en daarin helpen ontspanning te brengen. Zodoende kunnen we het pad uitstippelen om jou weer actief terug in de maatschappij of op de arbeidsmarkt te krijgen. Samen met het UWV gaan we kijken naar welke vervolgdienstverlening voor jou nodig is.

Hoe kan ik me aanmelden?

Laat je UWV contactpersoon weten dat je een traject met de paardencoaching bij Caprilli wilt doen. Dan zal je geadviseerd worden om een afspraak met ons te maken voor een persoonlijk gesprek. Dit plannen we bij de dichtstbijzijnde Senior Coach in jouw regio. Zo kun je gelijk kijken of je een klik hebt met deze coach en ga je bespreken hoe het traject Praktijk Assessment er voor jou uit kan zien. Wij maken een traject altijd ‘op maat’.