Naar Werk

Een traject Naar Werk is speciaal bedoeld voor mensen die na een periode van uitkering weer in staat zijn om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Het kan zijn dat je al een traject Werk Fit hebt gedaan, maar dit hoeft niet. Je weet in principe wat je wilt en bent er klaar voor om te solliciteren en aan het werk te gaan.

Het UWV geeft de vrije hand in de begeleiding van een traject Naar Werk. Het doel is om binnen de vastgestelde periode een dienstbetrekking te vinden en/of een zelfstandige onderneming te starten/runnen. Waar wij altijd mee beginnen, is checken hoe stevig jouw balans is en of je de vaardigheden al voldoende hebt eigengemaakt om je balans te behouden. Dit is belangrijk om straks, als je aan het werk bent in loondienst of als zelfstandig ondernemer, je jezelf ook staande kunt houden als het wat uitdagend of druk kan worden. Zowel jij als je werkgever en je klanten hebben er niets aan als je weer zou terugvallen.

Paardencoaching

Uiteraard zetten wij hiervoor de paarden in, het is tenslotte onze specialisatie. Met behulp van het paard blijf je relaxed, ben je in staat om gebruik te maken van je creativiteit en intuïtie, sta je in je kracht en kun je deze vaardigheden ook inzetten om jouw ideale werk te vinden. Ook blijf je steeds ‘terugschakelen’ naar de basis om je ontspanning, energielevel en balans te behouden. De paarden houden je een superheldere spiegel voor!

Hoe vind je jouw ideale baan?

In ieder geval niet door willekeurig 100 sollicitatiebrieven te sturen en te hopen dat je ergens geselecteerd zult worden. Je vindt je ideale baan wel door langs te gaan bij dát bedrijf of díe organisatie bij jou in de omgeving waar je warm voor loopt. Uiteraard heb je je voorbereid en weet je welke kennis, kunde en ervaring je nodig hebt om daar aan de slag te kunnen. Als je jezelf presenteert door gewoon binnen te lopen en te vragen om een kennismaking met betreffende manager, dan gebeurt er al heel veel. Jij krijgt een indruk van hoe het daar is en een gevoel of je je daar thuis kunt voelen. De persoon die je ontvangt krijgt een beeld van jou en ‘toetst’ direct of jij past binnen het team en geeft dit door aan de betreffende manager. Deze spontane kennismaking is voor beide partijen van cruciaal belang. Bovendien passeer je zo alle mogelijke sollicitatiebrieven die per post of online zijn binnengekomen. En is er geen vacature of heeft de manager geen tijd? Dan beloof je morgen even te bellen voor een afspraak op korte termijn om de mogelijkheden te bespreken. Wedden dat je indruk maakt?

Eigen onderneming

Altijd al ondernemer willen worden? Pak dan nu de gelegenheid! Je wordt ondernemer omdat je heldere ideeën en een sterke drive hebt over producten of diensten waar vraag naar is of wat beter kan. Altijd doen, want niemand anders weet of kan dat beter dan jij!
Je maakt een goede start door je ideeën te gaan beschrijven in een ondernemingsplan. Dan krijg je steeds beter vat op de ideeën in je hoofd. En terwijl je het uitwerkt op de computer, dwing je jezelf om steeds specifieker te worden in wát je precies wilt en hóe je dat gaat doen. En dan ga je stappen zetten.

Een onderneming opzetten en uitbouwen kost tijd. Je hebt meestal niet binnen een paar maanden een vast inkomen waarmee je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Maar het loont zeker de moeite om door te zetten waar anderen stoppen. Het is dus een kwestie van lange adem. Een hele mooie tussenoplossing is om de opzet van je eigen bedrijf te combineren met een parttime baan. Zo ben je verzekerd van een inkomen en reserveer je tijd om je energie en aandacht te besteden aan je onderneming. Uiteraard zoek je je baan in de richting van je bedrijfsactiviteiten. Zo kun je daar straks weer de vruchten van plukken. Zodra je merkt dat je een stabiel jaarlijks inkomen haalt uit je eigen verdiensten, kun je je baan in loondienst gaan afschalen en je activiteiten als ondernemer gaan opschalen. Heb je er al zin in?

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt beginnen door bij je contactpersoon van het UWV aan te geven dat je een traject Naar Werk met de paardencoaching bij Caprilli wilt doen. Dan zal je geadviseerd worden om een afspraak met ons te maken voor een persoonlijk gesprek. Dit plannen we bij de dichtstbijzijnde Senior Coach in jouw regio. Zo kun je gelijk kijken of je een klik hebt met deze coach en ga je bespreken hoe het traject Naar Werk er voor jou uit kan zien. Wij maken een traject altijd ‘op maat’.