Paardencoaching en team-ontwikkeling

Paardencoaching en teamontwikkeling gaat een stap verder dan een team training. We gaan kijken naar de belangrijkste knelpunten die in teams kunnen voorkomen en je krijgt handvaten hoe je het team kunt helpen ontwikkelen tot een gezond en werkend mechanisme waarin ieder individu op z’n plek zit.

Introductieprijs € 1.495,- (normaal € 1.995,00) Inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, syllabus en certificaat van deelname.
Duur 6 dagen van 9.30 tot 16.00 uur die circa eens per twee weken gehouden worden.
Vorm  Groepsgewijs
Locatie Barneveld
Trainers Sylvia Bosveld en Rémi van der Elzen
Studiebelasting We vragen je om de syllabus goed door te lezen en waar mogelijk tussen de trainingsdagen door te oefenen. De studiebelasting komt hiermee op circa 2 uur per week.

Opleidingsdag Paardencoaching voor teams

Teams

Het is interessant om te zien hoe bedrijven teams in elkaar steken; verschillende individuen worden bij elkaar samengebracht en van hen wordt verwacht dat ze goed gaan samenwerken. Ieder persoon in het team neemt zijn of haar eigen overtuigingen, belemmeringen en familie-achtergrond mee. Dat geeft de nodige dynamieken.

 

Persoonlijk bewustzijn

  Als mensen zich nog niet zo goed bewust zijn van wat er in henzelf omgaat en welke onverwerkte thema’s ze meedragen, dan is de kans groot dat er botsingen ontstaan met collega’s, leidinggevenden, klanten of leveranciers. De aandacht gaat makkelijk naar ‘de ander’, waardoor het lastig communiceren wordt. Samenwerken is dan een grote uitdaging. Bij paarden werkt dat heel anders; die moeten samenwerken om te kunnen overleven. En daar kunnen teams veel van leren.

  In deze opleiding:

  • Leer je de verschillende fasen herkennen waarin een team zich bevindt.
  • Leer je de verschillende rollen herkennen van de individuele teamleden.
  • Leer je meer over de onderstroom in teams.
  • Leer je het paard inzetten in de ontwikkeling van bewustzijnfasen bij mensen.
  • Leer je verschillende werkvormen met het paard in te zetten bij teamdynamieken.
  • Leer je oplossingen zoeken voor individuele teamleden.
  • Ervaar je jouw eigen aandeel en ontwikkeling binnen een team.

  Na het volgen van de opleiding ben je in staat om teams te helpen bij de ontwikkeling van een groep mensen naar een samenwerkend en productief mechanisme waarin ieder teamlid zich comfortabel voelt. Je hebt geleerd om het paard als belangrijkste hulpmiddel hierbij in te zetten. Je kunt je paardencoach praktijk op een professionele manier verder uitbreiden door je in te zetten in het bedrijfsleven. Bij afronding van de opleiding krijg je een certificaat van deelname uitgereikt. 

  Voor wie?

  Deze opleiding is speciaal bedoeld voor paardencoaches die hun dienstverlening professioneel willen inzetten voor de ontwikkeling van bedrijventeams. Je bent gecertificeerd paardencoach of je hebt de basisvaardigheden voor paardencoaching inclusief systemisch coachen, trauma en algemene coachingsvaardigheden al geleerd en hebt je ontwikkeld tot Gecertificeerd Paardencoach. 

   

       De ervaring van Piet Verhoeven

  “Hierdoor ben ik overtuigd geraakt van de werking van paardentherapie: echt een AANRADER!”