Met ingang van 2022 is er de mogelijkheid gekomen voor de meeste inwoners van Nederland om jaarlijks een subsidie te verkrijgen van maximaal € 1.000,00 voor het volgen van beroepsgerichte opleidingen. Deze regeling wordt uitgevoerd door het UWV en DUO. Alleen erkende opleiders kunnen zich aanmelden met hun aanbod aan opleidingen. Caprilli is als erkende opleider ook van de partij. Het systeem van het aanvragen van de STAP-subsidie is wat omslachtig en kent een aantal stappen die je dient te doorlopen. Informeer je over de werkwijze en verplichtingen op de website www.uwv.nl/stap. Dit is ook de website waar je de aanvraag kunt doen en waar je het aanbod aan opleidingen treft. Er zijn ondertussen nogal wat commerciële sites die doen vermoeden dat je aan het juiste adres bent om STAP-subsidie aan te vragen, wat dus niet het geval is. Caprilli zul je ook niet aantreffen op deze commerciële sites. Ga dus altijd naar de officiële website van het UWV: www.uwv.nl/stap Wij hebben een document gemaakt waarin het een en ander uitgelegd wordt met betrekking tot het aanvragen van de STAP-subsidie. Deze tref je hier aan! De belangrijkste stappen die je dient te zetten, zijn de volgende:
  1. Check of je recht hebt op de subsidie op www.uwv.nl/stap.
  2. Selecteer de opleiding van jouw keuze die in de betreffende periode van start gaat.
  3. Vraag het STAP-aanmeldingsbewijs bij ons aan door een mail te sturen aan Paul@caprillicoaching.nl. Je ontvangt dan van ons een document in pdf-bestand voor betreffende opleiding dat je bij je aanvraag moet uploaden.
  4. Vraag de subsidie aan op www.uwv.nl/stap. Doe dit zo spoedig mogelijk wanneer de nieuwe inschrijfperiode open gaat.
In de praktijk zal het waarschijnlijk zo zijn dat het moeilijk is om er tussen te komen, hoewel we ook wel signalen krijgen dat het voor sommige mensen heel makkelijk was om te doen. Zoals gezegd is de belangstelling groot en het beschikbare budget nog beperkt. In 2023 heeft de overheid al toegezegd meer budget beschikbaar te stellen. Je kunt elke twee maanden een nieuwe poging wagen. Voor dit jaar kan het alleen nog per 1 november. De startdata van de inschrijfperioden in 2023 zijn: 2 januari, 1 maart, 1 mei, 3 juli, 1 september en 1 november.