In juni starten wij met de nieuwe module ‘Paardencoaching en Dementie’. Deze opleiding is ontwikkeld en wordt gegeven door Sieka Bos. Sieka is psycholoog en coach en heeft haar kennis, kunde en ervaring uit onder andere de Verenigde Staten omgezet in een werkwijze die wij hier in Nederland kunnen toepassen en verder uitbouwen.

De groep mensen die lijdt aan dementie wordt steeds groter. Mede daardoor is er meer aandacht voor deze doelgroep. Er is aandacht voor woonvormen, de verzorging, begeleiding en behandeling. Het inzetten van paarden in de begeleiding en behandeling van mensen met dementie is nog relatief nieuw in Nederland. Uit ervaringen in het buitenland blijkt dat het werken met paarden en pony’s een groot positief effect heeft op mensen met dementie.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld door de toenemende vraag om paardencoaching te gaan inzetten voor mensen met dementie. De opleiding is bedoeld voor geïnteresseerden die paarden willen leren inzetten in de begeleiding van mensen met dementie. Dit kunnen paardencoaches zijn, maar ook niet-paardencoaches zoals verzorgenden, specialisten en mantelzorgers kunnen aan de opleiding deelnemen. Het is prettig als je al ervaring en/of feeling hebt met paarden, maar dit is niet noodzakelijk om aan de opleiding te kunnen deelnemen. Meer informatie via deze link.