Ziektepreventie

Om te voorkomen dat je ziek wordt, moet er iets gebeuren. Je zult stappen moeten zetten om jezelf weer in balans te helpen, want het gaat niet zomaar over waar je mee loopt. Het is niet alleen voor jou zelf belangrijk dat je lekker in je vel zit en je productief kunt maken op de werkvloer, maar ook voor je werkgever en je collega’s. Het wordt dus tijd dat er iets verandert.

Psychologische hulp
Misschien heb je al een gesprek gehad met iemand van de afdeling Personeelsmanagement. Grote kans dat diegene je weer heeft doorverwezen naar je huisarts om een verwijsbrief te krijgen voor psychologische hulp. En die heb je waarschijnlijk ook gezocht. Of niet, omdat je nog weet van een vorige keer dat het niet zoveel verschil heeft gemaakt. En die medicijnen die je voorgeschreven worden? Tja, het helpt wel, maar je weet allang dat dat zeker niet de oplossing is.

Wat je aandacht geeft, groeit
De ervaring met mensen is dat wanneer je insteekt op een ‘probleem’ om daarvan af te komen, de kans groot is dat je het probleem eigenlijk alleen maar vasthoudt. Immers, dat wat je aandacht geeft, groeit. Met de paardencoaching steken we niet in op het probleem. Dat kan ook niet, want daar snappen de paarden niks van. Wat de paarden wel feilloos opmerken, is waar je spanning zit. En die spanning heeft waarschijnlijk te maken met geblokkeerde emoties. Komt daar eenmaal beweging in, dan lost je ‘probleem’ als het ware vanzelf op. Je zult nog wel een paar stappen moeten zetten en acties moeten ondernemen, maar dat is al makkelijker als je weet wát je moet doen. En als je al ervaren hebt dat het je een goed gevoel geeft.

Een paar keer bij de paarden
Met een aantal sessies paardencoaching help je jezelf heel snel weer in een goede balans. De eerste paar keer zal het paard waarschijnlijk pittige onderwerpen weerspiegelen, want paarden reageren op de grootste blokkades die ze opmerken in je lichaam. Krijg je eenmaal door hoe dat werkt tussen je hoofd en je lichaam, en hoe je hoofd-, hart- en buikbrein met elkaar samenwerken, dan wordt het een ‘piece of cake’ om daar zelf verder mee te gaan. En dan ben je zó weer fit, maar nu met veel zin en energie om aan de slag te gaan. Je werkgever en collega’s zullen versteld staan…

Beschikbaar budget
Over het algemeen heeft je werkgever budget beschikbaar voor jou als werknemer om je fit en gezond te houden, zodat jij je taken en functie op een goede manier kan blijven uitvoeren. Dat is in het belang van de werkgever, maar ook een vereiste vanuit het UWV; je werkgever is namelijk verantwoordelijk dat jij als werknemer niet in de uitkering komt bij het UWV. Er geldt in de regel een ziekteperiode van twee jaar dat je werkgever jou doorbetaalt en in staat stelt om terug te keren op de werkvloer. Na die periode kom je bij het UWV terecht en die zal checken of je alle mogelijkheden hebt gehad van je werkgever om te herstellen en terug te keren naar de werkvloer. Je kunt je manager dus gerust vragen om het traject met de paardencoaching te vergoeden.

Offerte
Als je toestemming hebt van je werkgever om een traject te doen met de paarden, dan maken we een afspraak voor een kennismaking. Afhankelijk van de plaats waar jij woont, koppelen we je aan de dichtstbijzijnde Caprilli Coach bij jou in de buurt. Over het algemeen bieden wij voor mensen in deze situatie een traject aan van 7 sessies paardencoaching met een looptijd van ongeveer 4 maanden om jou te helpen weer goed te herstellen en in balans te komen. Uiteraard kunnen we daar van afwijken als voor jou iets anders geldt. Wij maken met alle plezier een offerte op maat.