Ik ben in loondienst bij een werkgever


Als je in loondienst bent bij een werkgever, dan ben je als het goed is gewoon lekker aan de slag met je werk en vind je dat hartstikke leuk.
Maar het kan ook zomaar zijn dat dat niet zo is…

Er moet iets gebeuren

Vaak zitten mensen door allerlei omstandigheden niet lekker in hun vel. Dat kan met je werk te maken hebben, maar ook met je thuissituatie. Of misschien wel met een trauma uit je verleden dat je nog niet verwerkt hebt. Hoe dan ook, deze situatie is niet fijn voor jou. Maar ook niet voor je werkgever, want als je niet productief bent, dan kost je geld. En ook niet fijn voor je collega’s, want dan gaat de communicatie en samenwerking waarschijnlijk niet lekker en ook dat werkt contra-productief. Eigenlijk is niemand gebaat bij deze situatie en moet er iets gebeuren.

Burn-out

Als de situatie namelijk blijft voortduren, dan is de kans groot dat je in een burn-out terecht komt. Veel (jong) volwassen mensen hebben al eens een burn-out meegemaakt en dan weet je uit ervaring dat dat niet fijn is. Toch vallen veel mensen makkelijk weer terug in oude patronen en voor je het weet lig je weer huilend op de bank of in bed en heb je geen energie om op te staan. Hoe langer je blijft lopen met spanningsklachten, hoe dieper je val zal zijn. En hoe langer het duurt voor je weer terug bent op de werkvloer. Als die werkvloer al is waar je wilt zijn…

Wat wil ik eigenlijk?

Herstel en reïntegratie begint met ontspanning. Je zult de dynamieken van je lichaam moeten leren kennen van hoe je hoofd (denken), je hart (verlangen) en je buik (voelen) met elkaar samenwerken. Men spreekt ook wel van de drie breinen die altijd met elkaar in verbinding staan. Wedden dat er bij jou spanning zit tussen deze drie breinen? Dat je weliswaar dénkt dat je deze baan leuk vindt, maar dat je buik in elkaar krimpt bij die gedachte?
Met de paardencoaching breng je deze drie breinen met elkaar in balans. Dat is een proces dat iedereen kan, maar je zult wel aan de bak moeten met durven gaan voelen waar de pijn zit, deze doorleven en daarmee loslaten. Dan ontstaat er ruimte om te groeien en bloeien.

Traject met paardencoaching

Als je aan dit proces van ontspanning en herstel begint, dan zie, voel en weet je al heel gauw wat jouw pad is. Waar jouw hart sneller van gaat kloppen en waar jij energie van krijgt. En het kan zomaar zijn dat je de nodige stappen moet gaan zetten om dit voor elkaar te krijgen.
Daar begeleiden de paarden en wij je bij. Door de inzet van het paard, word je steeds vriendelijk maar consequent uitgenodigd om in contact met je lichaam te zijn en vanuit je intuïtie te handelen. Dat geeft de beste resultaten op korte termijn met een heel duurzaam effect.

Klik voor meer informatie op de situatie hieronder die op jou van toepassing is.

Ziektepreventie

Om te voorkomen dat je ziek wordt, moet er iets gebeuren. Je…

Reïntegratie

Om te kunnen reïntegreren is het van belang dat je een paar…
Paatd en Ruiter

Outplacement

Om je ideale baan te vinden, moet je soms een hindernis nemen.…