Hoe word ik weer actief in de maatschappij of in werk?

Als je niet actief bent, hoor je er niet bij
Dit is een gevoelig puntje voor mensen. Het ‘erbij horen’ is voor ons heel belangrijk. Dat stamt al uit de oertijd; wanneer je erbij hoort, ben je veilig. En dus wanneer je er niet bij hoort, ben je onveilig en is de kans groot dat je gepakt wordt door een roofdier. Het verlangen om erbij te horen, zit diep in ons verankerd. Gelukkig lopen we vandaag de dag niet gelijk gevaar om opgegeten te worden, maar als je niet actief deelneemt aan de maatschappij of in werk, dan kan daar zeker een frustratie op zitten.

Vervulling
Als je activiteiten onderneemt waar je blij van wordt én waarmee je iets kunt betekenen voor een ander, dan voelen wij mensen ons vervuld. Dit gevoel is waar we bewust of onbewust naar op zoek zijn, en wat niet te stillen is met materiële zaken zoals nog meer kleding of een grotere auto.

Terug naar jezelf
Door de reïntegratie trajecten bij ons, begeleiden de paarden en wij je weer terug naar je gevoel. Het denken mag even op ‘pauze’ gezet worden; dat wordt pas weer interessant als je weet wát je wilt gaan doen. Door terug te keren naar je gevoel of intuïtie, wéét je wat jouw richting gaat worden. En daar ga je stappen in zetten. Deze stappen kunnen groot of klein zijn. Net wat voor jou mogelijk en wenselijk is.

Als je kiest voor een reïntegratietraject bij ons, weet je één ding zeker: door de paarden kom je weer terug bij je gevoel. Je kunt namelijk jezelf of een psycholoog prima voor de gek houden, maar een paard niet; die kijkt overal dwars doorheen en wijst je fijntjes aan waar bij jou de spanning zit. Confronterend? Ja. Maar ook gelijk bevrijdend, ontspannend en herstellend.

Wat ga je doen?
Vanuit de hervonden balans gaan we zoeken naar waar je passie ligt en waar je hart naar uitgaat. Daarbij spelen je werk- en levenservaring ook een grote rol. De meest ideale vorm van werken is die waarbij je ‘jezelf kwijt kunt’, iets voor anderen kunt betekenen en tegelijkertijd in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Dit is over het algemeen een manier van leven waar de meeste mensen nu naar op zoek zijn.

Hoe kan ik starten?
Om een traject met de paarden te starten, klik je op de situatie hieronder die op jou van toepassing is:

Werk je bij het UWV / de gemeente of ben je leidinggevende in een bedrijf en wil je weten wat de paardencoaching precies doet voor jouw cliënten of medewerkers?
Dan geven we je graag de mogelijkheid om samen met je collega’s de positieve effecten van paardencoaching te komen ervaren en zo in te zien wat het voor cliënten of medewerkers kan betekenen. Neem graag contact met ons op voor het plannen van een bedrijfsbezoek of kennismakingsworkshop!