Marina Schouw-paardencoaching en Dementie

Marina Schouw

Paardencoaching en Dementie

 

Allereerst: super tof dat deze specialisatie richting aangeboden wordt! Ik heb de tweedaagse ervaren als leerzaam en als een waardevolle toevoeging aan mijn ontwikkeling tot paardencoach. Het sluit goed aan bij mijn wens om het (zorg) aanbod in de ouderenzorg verder uit te breiden, en hiermee buiten de (reguliere) lijntjes te kleuren.

Voor mij is het ziektebeeld dementie niet nieuw, als beeldend therapeut werk ik in de ouderenzorg. Maar in combinatie met Sieka haar ervaringen en theorie is het een compleet beeld wat je krijgt van dementie én paardencoaching in de praktijk.

De tweedaagse heeft mij praktische handvatten gegeven over hoe je met ouderen, in de frisse buitenlucht, een ontmoeting kan bewerkstelligen met paarden. Waar je op moet letten als je individueel met een oudere en een paard werkt, en ook waar de aandachtspunten liggen als je met een groep werkt en hen wil laten kennismaken met het paard. Sieka heeft al veel ervaring in het werken met deze doelgroep, heel fijn om al je (praktische) vragen te kunnen stellen.

 

Ps.

Op mijn werk is het op dit moment (nog) niet mogelijk het stukje paardencoaching in te brengen. Ik ben voor mijn eigen ontwikkeling heel nieuwsgierig naar nog een verdiepende module ouderenzorg en paardencoaching 🙂