Marjolein van oosterhout - paardencoach

Marjolein van Oosterhout

In de zomer van 2020 ben ik als een open boek begonnen aan de basis-opleiding Paardencoachen. Het eerste wat mij opviel was de mooie locatie, gastvrijheid en gelijkgestemde mede cursisten. De theorie les was i.v.m. Corona in de binnenbak,  dat was geen enkele belemmering, en de lunch was prima verzorgd door Paul.

Waar het om ging was natuurlijk het paarden coachen. Wat zijn er bij veel mensen oude wonden aan de oppervlakte gekomen. Ook tranen kwamen bij veel van ons tevoorschijn zelfs bij mensen die zich hadden voorgenomen daar niet aan mee te doen.
Kwam dat door Sylvia of Paul ? Nee hoor, dat was wat de  trouwe viervoeters bij ons los wisten te maken gewoon door zichzelf te zijn en hun hoef op de zere plek te leggen.
Sylvia en Paul wisten ons op uiterst deskundige wijze uit te leggen wat het paard liet zien. Zij gaven als het ware de vertaling.

Het was een intensieve maar mooie week die veel stof tot nadenken gaf en waar vooral veel was geleerd.

 

De pagina’s van mijn open  boek zijn wat meer beschreven maar nog lang niet vol, er is nog zoveel te leren van de paarden ( en van Sylvia en Paul natuurlijk 😉).