Linda Groenewegen - paardencoach Imala Paardencoaching

Linda Groenewegen

Recensie opleidingen Caprilli Coaching

Gestart met de basisopleiding paardencoaching in 2015. Nooit gedacht/verwacht wat dit voor mij zou gaan betekenen. Opgegroeid met paarden en inmiddels zo anders naar paarden gaan kijken. De basisopleiding heeft inzichten in mijn eigen leven verduidelijkt en mij bewuster gemaakt van hoe ik mijn leven leidde. Ik kon gebeurtenissen beter plaatsen. Zo mooi en bijzonder om te kunnen ervaren wat paardencoaching met je doet. Een passie in mij was aangewakkerd.

Vervolgens verder gegaan met paardencoaching voor kinderen. Als leerkracht in het basisonderwijs zag ik hoe er mogelijkheden zouden zijn om kinderen te kunnen coachen om o.a. lekkerder in hun vel te laten zitten en bovenal bewustwording van je eigen ik. Beide opleidingen heb ik met mijn moeder gevolgd. Hierdoor is de band met mijn moeder sterker/hechter geworden. Een bijzondere ervaring.

In 2019 heb ik de systemische opleiding met paarden gevolgd. Ik vind het een absolute meerwaarde als aansluiting voor beide opleidingen die ik gevolgd had. Hiermee heb ik meer tools en kennis opgedaan om dieper op systemische onderwerpen te kunnen gaan. Mooi om te zien/te ervaren hoe elke keer weer de deelnemers begripvol en respectvol met elkaar omgaan.
Naast het verrijken van kennis/ervaring en het vergaren van tools ben ik gedurende deze opleiding dieper tot mijn innerlijke ik gekomen, dichter bij mijn gevoel. Ik was voor mijn beleving zo ver van mijn eigen gevoel afgedwaald dat ik op de automatische piloot draaide, overlevingsmodus.

Zo had ik een hele krachtige en bijzondere sessie. Een sessie die betrekking had op een periode welke een aantal jaar geleden mijn leven was. Een leven met mijn familie en de boerderij. Ik had daar (letterlijk) afstand van genomen, althans dat dacht ik.
Door de familieopstelling en de representanten, zowel objecten als mensen, en het paard ‘Rabella’ (als vrij element) werd alles heel duidelijk in kaart gebracht en kwamen alle emoties boven. Mijn emoties, welke ik weggestopt had en niet meer wilde voelen, kwamen vrijuit.
Op dat moment had ik nooit durven denken/voelen dat er in mij een bepaalde onrust zou toenemen. Een onrust wat leidde tot een conclusie dat ik dichter bij mezelf moest komen te staan. Het werd tijd om mijn eigen koers te bepalen. Nu ruim een jaar later is mijn hele leven veranderd, ten goede van mezelf.

Linda Groenewegen

Linda Groenewegen - paardencoach Imala Paardencoaching