Joyce de Haan-paardencoaching

Joyce de Haan-van Asselt

In 2017 begon mijn avontuur bij Caprilli, met de opleiding Basis Paardencoaching.

Begin 2018 stond de teller op 4 afgeronde opleidingen en 2 mooie certificeringen: Gecertificeerd Basis Paardencoach en Gecertificeerd Kinder Paardencoach. Het mooie van Caprilli vind ik dat Paul en Sylvia niet alle opleidingen zelf geven, maar dat ze bij elke opleiding de perfecte docent zoeken, zodat je als cursist het meeste uit je opleiding kan halen. En zeker niet het belangrijkste, maar wel ontzettend fijn: de heerlijke verse lunch in de pauze 😉

Als ik terugkijk op deze periode, dan ben ik van elke opleiding enorm gegroeid. Zowel als ondernemer, als paardenvrouw en op persoonlijk vlak. Ik ben op een andere manier naar paarden, naar mensen en mezelf gaan kijken, veel bewuster. Er zijn deurtjes geopend waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden! Vooral de Systemische Paardencoaching vond ik erg bijzonder. Ik wist niet goed wat ik van deze opleiding moest verwachten en stond er vrij nuchter en sceptisch in, maar wat was dit een ontzettend onverwachte en gave verrassing! Het is te complex om in een paar woorden samen te vatten, dus mijn advies is om dit absoluut eens zelf te gaan ervaren.

Inmiddels werk ik parttime in loondienst als teamleider en coach, waar mijn skills heel goed van pas komen. Daarnaast heeft mijn eigen bedrijf Vitamine P een flinke boost gehad. Voorheen gaf ik alleen paardrijles en grondwerkles, daar heb ik uiteraard de paardencoaching aan toegevoegd en ik ben gaan kijken hoe ik dit met elkaar kon combineren.
Ik ben me gaan specialiseren in het begeleiden van ruiters en paarden die last hebben van spanning, angst en onzekerheid. Ik kan nu veel breder naar de ‘problematiek’ kijken omdat ik een heel mooi rugtasje heb, gevuld met ervaring en tools om in te kunnen zetten. Het is super gaaf om te zien dat zowel ruiters als paarden daardoor al vlot meer ontspanning en zelfvertrouwen ervaren, en dat strijd verandert in teamwork!

Elke opleiding is voor mij heel waardevol gebleken, ik zie het als een investering in mezelf waar ik de rest van mijn leven wat aan heb!