Workshop Paardencoaching

Workshop Paardencoaching

Het paard weerspiegelt je spanning
Het is heel bijzonder om je te laten spiegelen door een paard. Waarom? Omdat je dan gelijk weet waar de spanning in je lichaam vast zit. En dus waar je blokkades zitten, want dat gaat met elkaar gepaard. Denk je al te weten waar je mee loopt of met welke thema’s je dealt? Grote kans dat je jezelf verteld hebt waar dat mee te maken heeft. Onze ervaring is dat de paarden altijd direct naar het échte pijnpunt gaan en niet naar het punt wat jij er van hebt gemaakt. Paardencoaching is dus best confronterend. Want hoe vaak word je je direct bewust gemaakt van de echte thema’s waar je mee loopt? Niet vaak, toch?

Dat wat vast zit
Van mensen nemen we meestal niet zo veel aan. Niet van je partner, ouders, psycholoog, baas, vriend, vriendin. En ook niet van jezelf. We luisteren wel naar anderen en naar hun adviezen, maar écht iets tot je door laten dringen? Totdat je bij het paard staat. Die reageert al in de eerste paar seconden dat je bij hem/haar in de bak komt staan op dat wat er bij jou niet stroomt, oftewel dat wat vast zit. Dat is namelijk wat paarden doen; ze willen jou als ‘tweebenige kuddegenoot’ zo snel mogelijk ontspannen hebben, zodat ze zich samen met jou veilig kunnen voelen. Om samen te zijn of om samen te vluchten. De vertaling van de paardencoach helpt je om het gedrag en de houding van het paard te begrijpen en te interpreteren op jezelf. Wedden dat dat indruk maakt?!

De sessies
In de workshop krijg je de gelegenheid om een eigen sessie te doen met het paard. Dus je komt in de bak bij het paard te staan en die gaat op jouw spanning reageren. De coach begeleidt dat. Daarnaast zie en ervaar je ook de sessies van de andere deelnemers. Het zal je opvallen en verbazen dat één en hetzelfde paard steeds iets anders zal weerspiegelen op de uitstraling van de persoon die in de bak staat. Dat is ook logisch, want iedereen zit anders in elkaar en heeft zo zijn of haar eigen spanningen. Dan wéét je dat het paard heel zuiver de uitstraling van jou en de andere ‘tweebenige kuddegenoten’ weerspiegelt en overneemt. En dat is bijzonder.

Wat kun je daar dan mee?
Ten eerste zal het paard je helpen om bij je eigen pijnpunt en blokkade uit te komen. Bewustzijn daarin helpt je om de vervolgstap te kunnen zetten, namelijk dat je iets gaat veranderen aan de situatie waar het over gaat. Of niet, daar ben je natuurlijk vrij in. En het paard zal je niet controleren. 😉 Ten tweede zul je merken dat er iets gebeurt in je lichaam. Het paard neemt spanning van jou over, en laat dit los, maar jij ontvangt dus ook energie van het paard. En die is altijd ‘zuiver’, want paarden kunnen geen spanning vasthouden. Je komt dus letterlijk meer ontspannen uit de sessie. Hoe lekker is dat? Wedden dat je een paar nachten heel goed slaapt?

Inschrijven
De workshop omvat maximaal 4 deelnemers per keer. Dit zijn over het algemeen mensen die zichzelf opgeven omdat ze met trauma en ptss te maken hebben, tegen een bepaald thema aan lopen en/of iets willen of moeten veranderen in hun werk- of privésituatie. Doordat je elkaar niet kent, geeft dit al gauw een vertrouwd en veilig gevoel. En het is bijzonder om te ervaren dat iedereen wel met de nodige spanning loopt en je daarin echt niet de enige bent. Zo ontstaat er ook nog begrip, saamhorigheid en ondersteuning.
Op de agenda van deze website vind je de data van de workshops. Je kunt je inschrijven via de link of even een mailtje sturen aan ons. Na betaling is je deelname definitief. Schrijf je wel op tijd in, want deze workshops worden goed bezocht en vol is vol. De kosten zijn € 250,00 per persoon. Voor bedrijven is dit exclusief en voor particulieren inclusief btw.

Geplande workshops:

StartdatumKosten
20-09-2023: Workshop paardencoaching € 250,00
12-10-2023: Workshop paardencoaching € 250,00
26-10-2023: Workshop paardencoaching € 250,00
14-11-2023: Workshop paardencoaching € 250,00
04-12-2023: Workshop paardencoaching € 250,00