Onze opleiders

De kwaliteit van onze opleidingen staat bij ons bovenaan. Daarom geven wij niet alle opleidingen zelf, maar werken we samen met andere specialisten op diverse vakgebieden.

Basisopleiding Paardencoaching en Basisopleiding 2 – Systemische Paardencoaching_MG_4692

Sylvia Bosveld geeft de twee Basisopleidingen Paardencoaching, met ondersteuning van Paul Tonino. Sylvia is op het gebied van paardencoaching een echte specialist te noemen. Wat haar onderscheidt van collega-paardencoaches, is dat zij naast de opleidingen paardencoaching bijna dagelijks paarden als hulpmiddel inzet voor onze eigen cliënten in diverse trajecten via bedrijven, UWV en gemeenten. Haar ervaringen binnen deze trajecten met paardencoaching, worden weer gebruikt binnen de opleidingen. En de kennis en kunde die ze opdoet via de deelnemers aan onze opleidingen, worden weer gebruikt voor onze cliënten. Zo zijn wij constant aan het fijnslijpen van hoe paarden ingezet kunnen worden voor mensen. Paul is met name de ondersteunende en initiërende kracht in alle opleidingen die wij geven. In de Basisopleiding Paardencoaching is Paul co-trainer.


Opleiding Paardencoaching voor Kinderen

Annet Lekkerkerker geeft de opleiding Paardencoaching voor Kinderen. Annet is kindertherapeute en paardencoach en is opgegroeid op een boerderij. Al van jongs af aan heeft zij ervaren hoeveel steun dieren kunnen bieden. Haar kinderen kregen te maken met ernstige ziektes, waarbij de (reguliere) Naud en Annetpsychosociale begeleiding helaas niet de gewenste resultaten gaf. Dit was een leerzame periode voor Annet en heeft ertoe geleid dat ze zich ging ontwikkelen tot kinder- en jeugdtherapeut. Ze heeft haar eigen praktijk (Koeching) opgezet op een speciale plek; de boerderij waar zij woont met haar gezin. Samen met de dieren begeleidt ze kinderen en jongeren, zodra zij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De dieren spiegelen, zijn respectvol, zonder oordeel en zijn superleuk voor kinderen en jongeren om mee aan het werk te gaan. Een ander groot voordeel is dat kinderen niet hoeven te praten over wat lastig is of niet zo goed lukt. Samen met de pony of ezel ontdekken en oefenen geeft een krachtig proces. Haar ervaringen heeft ze verwerkt in de Opleiding Paardencoaching voor Kinderen. Voor meer informatie over Annet kijk je op www.koeching.nl.


Opleiding Algemene Coaching

Marjoleine van Nielen verzorgt voor Caprilli Coaching & Training de Opleiding Algemene Coaching. Op basis van haar professionele en persoonlijke ervaring heeft Marjoleine een rotsvast vertrouwen in het potentieel en de veerkracht van mensen. Al 15 jaar lang helpt ze haar cliënten om scherp te stellen hoe zij dit leven vorm willen geven en om moed te krijgen hiertoe de benodigde stappen te zetten. Coaching is voor Marjoleine een gelijkwaardig onderzoek waarin coach en cliënt interactief op zoek gaan naar een nieuw, aanlokkelijk perspectief en wat er zoal nodig is om dit te kunnen realiseren. Coaching vraagt om lef om zaken bespreekbaar te maken, nieuwsgierigheid om dingen te bevragen en creativiteit om nieuwe mogelijkheden aan te boren. Met een logisch opgebouwd, inhoudelijk sterk, praktisch en gevarieerd programma zorgen we in de Opleiding Algemene Coaching voor een stevig fundament voor je werk als coach. Als je meer wilt weten over Marjoleine, dan kun je terecht op haar persoonlijke profiel via Linkedin of op haar website www.kenniscompany.nl.


Opleiding Systemisch WerkFoto Elmer gek

Elmer Hendrix verzorgt de opleiding Systemisch Werk. Elmer is rond de eeuwwisseling in contact gekomen met familie-opstellingen en is sindsdien met hart en ziel hieraan verknocht. Na het volgen van de nodige opleidingen, trainingen en workshops, is hij in 2003 aan de slag gegaan als opsteller en opleider op het vlak van systemisch werk. Doordat Elmer zelf heeft ervaren wat opstellingen voor mensen kunnen betekenen, ziet hij het als zijn ‘missie’ om dit werk verder uit te dragen en zo zijn bijdrage te leveren aan de groei en bewustwording van zijn medemens. Voor meer informatie over Elmer kijk je op www.IVSW.nl.