Onze opleiders

De kwaliteit van onze opleidingen staat bij ons bovenaan. Daarom geven wij niet alle opleidingen zelf, maar werken we samen met andere specialisten op diverse vakgebieden.

Basisopleiding Paardencoaching (Basis 1) en Systemische Paardencoaching (Basis 2)_MG_4692

Sylvia Bosveld geeft de twee Basisopleidingen Paardencoaching, met ondersteuning van Paul Tonino. Sylvia is op het gebied van paardencoaching een echte specialist te noemen. Wat haar onderscheidt van collega-paardencoaches is dat zij naast de opleidingen paardencoaching bijna dagelijks paarden als hulpmiddel inzet voor onze eigen cliënten in diverse trajecten via bedrijven, UWV en gemeenten. Haar ervaringen binnen deze trajecten met paardencoaching, worden weer gebruikt binnen de opleidingen. En de kennis en kunde die ze opdoet via de deelnemers aan onze opleidingen, worden weer gebruikt voor onze cliënten. Zo zijn wij constant aan het fijnslijpen van hoe paarden ingezet kunnen worden voor mensen. Paul is met name de ondersteunende en initiërende kracht in alle opleidingen die wij geven. In de Basisopleiding Paardencoaching is Paul co-trainer.


Opleiding Paardencoaching voor Kinderen

Tanja Stigter verzorgt voor de opleiding Paardencoaching voor Kinderen. Tanja is – na tien jaar werkzaam te zijn geweest in een eigen praktijk als integratief kindertherapeut – nu helemaal gericht op coaching met paarden voor kinderen en ouders en training van professionals. Ze is naast de algemene coaching – door de leerproblemen van haar eigen dochter – gespecialiseerd in de doelgroep kinderen met leerproblemen. Ze werkt tijdens de coachtrajecten met de kinderen en de paarden dan ook intensief samen met ouders en leerkrachten, zodat het hele veld met het kind mee kan groeien.  Tanja is ondertussen een zeer ervaren kinder- en jeugdtherapeute en is oprichter van haar bedrijf KidWise en zet in Driebergen haar dieren in bij het coachen van kinderen en voor haar eigen opleiding “Anders leren met paarden”.


Opleiding Algemene Coaching Vaardigheden

Marjoleine van Nielen verzorgt de opleiding Algemene Coaching Vaardigheden. Op basis van haar professionele en persoonlijke ervaring heeft Marjoleine een rotsvast vertrouwen in het potentieel en de veerkracht van mensen. Al sinds 2005 helpt ze haar cliënten om scherp te stellen hoe zij dit leven vorm willen geven en om moed te krijgen hiertoe de benodigde stappen te zetten. Coaching is voor Marjoleine een gelijkwaardig onderzoek waarin coach en cliënt interactief op zoek gaan naar een nieuw, aanlokkelijk perspectief en wat er zoal nodig is om dit te kunnen realiseren. Coaching vraagt om lef om zaken bespreekbaar te maken, nieuwsgierigheid om dingen te bevragen en creativiteit om nieuwe mogelijkheden aan te boren. Met een logisch opgebouwd, inhoudelijk sterk, praktisch en gevarieerd programma zorgen we in de opleiding Algemene Coaching Vaardigheden voor een stevig fundament voor je werk als coach. Als je meer wilt weten over Marjoleine, dan kun je terecht op haar persoonlijke profiel via Linkedin.


Opleiding Systemisch Coachen

Mieke Kox verzorgt de opleiding Systemisch Coachen. Mieke is opgeleid op de Hogere Sociale Academie. Daarna is zij 11 jaar werkzaam geweest in het (jeugd)welzijnswerk om vervolgens de overstap te maken naar de lokale overheid waar zij ruim 8 jaren ervaring opgedaan heeft als adviseur, trainer/coach, projectleider en programmamanager binnen het sociaal domein.

Miekes grootste liefde kwam zij tegen in het systemisch werken. Systemisch werk is krachtig, ontlastend en bevrijdend. Precies wat je ieder mens gunt. Mieke is opgeleid door Elmer Hendrix van het IVSW tot opsteller en trainer in het systemisch werk. Vanaf 2017 is zij ook werkzaam binnen het IVSW als trainer en co-trainer bij de jaaropleiding familieopstellingen. Voor meer informatie over Mieke en het IVSW tref je aan op www.centrumvanverbinders.nl en www.IVSW.nl.


Opleiding Paardencoaching en Dementie

Sieka Bos verzorgt de opleiding Paardencoaching en Dementie. Na haar opleiding tot Paardencoach is Sieka zich verder gaan ontwikkelen en is zij inmiddels ook afgestudeerd als psycholoog. Na deze studie is Sieka zich gaan specialiseren in het toepassen van Paardencoaching voor mensen met dementie. Hiervoor heeft zij een belangrijk deel van haar kennis, kunde en ervaring opgedaan in de Verenigde Staten. Dit heeft zij in Nederland verder ontwikkeld en praktisch toepasbaar gemaakt. Sieka gaat de komende jaren aan de slag om op het gebied van Paardencoaching en Dementie te promoveren. Meer informatie tref je aan op www.siekabos.nl.


Opleiding Paardencoaching en TraumaOnderaannemer

De opleiding Paardencoaching en Trauma wordt gegeven door Jubine Nijmeijer. Jubine is een ervaren (systemisch) paardencoach en heeft veel kennis, kunde en ervaring in de begeleiding van mensen met trauma. Daarnaast is zij yoga, meditatie en mindfulness docente, waarbij zij zich steeds opnieuw ontwikkelt technieken voor ademhaling en het opheffen van blokkades en spanningen in het lichaam. Meer informatie tref je aan op haar website Discover Your Brigthness.

 


Themadag Familie-opstellingen met een paardFoto Elmer gek

Elmer Hendrix heeft voor ons de opleiding Systemisch Coachen opgezet, vormgegeven en een aantal jaren zelf ook gegeven. Nu verzorgt Elmer de bijzondere themadag ‘Familie-opstellingen met een paard’, die hij samen met Sylvia geeft. Elmer is rond de eeuwwisseling in contact gekomen met familie-opstellingen en is sindsdien met hart en ziel hieraan verknocht. Na het volgen van de nodige opleidingen, trainingen en workshops, is hij in 2003 aan de slag gegaan als opsteller en opleider op het vlak van systemisch werk. Doordat Elmer zelf heeft ervaren wat opstellingen voor hem betekenden, ziet hij het als zijn missie om dit werk verder uit te dragen en zo zijn bijdrage te leveren aan de groei en bewustwording van mensen. Voor meer informatie over Elmer kijk je op www.IVSW.nl.


Opleiding Paardencoaching en Verlies & Rouw

Marieke Blankers-van Loon verzorgt voor ons de opleiding ‘Paardencoaching en Verlies & Rouw’. Naast de diverse
opleidingen die zij gevolgd heeft op dit vlak, is zij ook ervaringsdeskundige op deze thema’s. Zo heeft zij zelf diverse ervaringen met verlies, zoals een levend verlies, iemand verliezen aan de dood en meer. Zij begeleidt mensen in haar eigen praktijk op diverse thema’s rondom trauma, verlies en rouw met inzet van paardencoaching. Deze kennis en kunde deelt Marieke nu ook in deze opleiding. Meer informatie over Marieke en haar werkzaamheden vind je op haar website www.zenacoaching.nl.